Címke: ár

ár

Agrárhírek / Terményárak

Ötéves csúcsra drágult a kukorica

2019. július 16.

A kukorica piacán az elmúlt időszak túlságosan is meleg és száraz időjárása okozott aggodalmakat. A kedvezőtlen időjárás hajtotta felfelé az árakat.

Blog / Gazdahely

A 10. Keceli Meggyfesztivál margójára - avagy az összefogásért kiállt minden oldal

Múlt hét végén került megrendezésre a jubileumát ünneplő Keceli Meggyfesztivál, melynek első napján egy igazán színvonalas szakmai konferencián lehettem első előadó és mint ebből adódik, egy kicsit a napi „kitárgyalnivaló” fő téma bedobója.

Agrárhírek / Agrárközélet

Újabb felhívás a sovány tejpor értékesítési áráról

2019. január 19.

A sovány tejpor értékesítésére irányuló harmincadik részleges pályázati felhívás tekintetében a minimális eladási árat 155,40 EUR/100 kg-ban határozták meg.

Agrárhírek / Agrárközélet

Mélyponton voltak a világpiaci élelmiszerárak novemberben

2018. december 6.

A múlt hónapban a szemes termékek ára 1,1 százalékkal, a tejtermékeké 3,3 százalékkal, az olajos magvaké pedig 5,7 százalékkal csökkent októberhez képest.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Búzatermés: Öröm után üröm Indiában

2018. december 6.

Ágazati elemzők szerint a várható terméscsökkenés növelheti a helyi búzaárakat, és arra kényszerítheti a világ második legnagyobb termelőjét, hogy csökkentse a gabona behozatali vámját a kínálat növelése érdekében.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Év elejéhez képest nőtt a sertés ára

2018. október 1.

Az utóbbi időben Románia az ottani, a házisertés-állományban is terjedő afrikai sertéspestis miatt jelentősen növelte élősertés-behozatalát Magyarországról.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Emelkedett a kukorica és a búza ára

2018. február 13.

A búzához hasonlóan a kukorica ára is nőtt a világpiacon. Az Argentínából származó termény exportára december 8. és január 12. között tonnánként öt dollárral 163 dollárra emelkedett.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Kevés, mégis olcsó idén a burgonya

2017. szeptember 20.

Az áresést semmi sem indokolja, a nagy meleg miatt jóval kevesebb krumpli kerülhet a raktárakba, és a minőség is elmarad a megszokottól.

Szakcikkek / Növénytermesztés

RAPOOL aktuális: a repcemag árának várható változása és értékesítési stratégiák

2017. március 1.

Hogyan alakulnak az idei repcemagárak? Milyen értékesítési stratégiát érdemes kialakítanunk annak érdekében, hogy az árváltozásokat a magunk javára tudjuk fordítani?