Címke: áremelkedés

áremelkedés

Agrárhírek / Agrárközélet

Emelni kellene nyerstej árát

2019. szeptember 10.

A hazai tejtermelők életben tartásához – további fejlesztéséhez és a hatékonyság növeléséhez – a mára már fenntarthatatlan nyerstej-árakat a növekvő költségekhez kell igazítani.

Agrárhírek / Agrárközélet

Csökkentek a világpiaci élelmiszerárak augusztusban

2019. szeptember 5.

Augusztusban a szemes termények ára átlagosan 6,4 százalékkal (10,8 ponttal) 157,6 pontra csökkent havi összevetésben, különösen a kukorica és a búza áresésére, miközben emelkedett a rizs ára.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Drágult a lengyel meggy

2019. augusztus 8.

Lengyelországban a meggy nyersanyagára 50%-kal haladja meg a tavalyi szintet és a szezon kezdete óta élesen emelkedett. A málna ára is meghaladta az előrejelzéseket.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Növekedett a fagyasztott cseresznye ára

2019. augusztus 6.

Az áremelkedés oka: a főbb termesztő országokban alacsony a termésmennyiség.

Agrárhírek / Agrárközélet

Növekedhet a nyerstej és a feldolgozott tejtermékek ára

2019. július 19.

Rendkívül fontos feladat a tejtermelőktől a kiskereskedőkig terjedő termékpálya szereplői közötti, a megemelkedett előállítási költségek okozta feszültségek rendezése.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Tovább drágulhat a sertéshús a sertéspestis miatt

2019. július 17.

A vágott sertések európai árszintje jelenleg meghaladja kilogrammonként az 1,8 eurót, és egyes előrejelzések szerint a harmadik negyedévben elérheti a 2 eurót kilogrammonként.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Drágult az ukrán málna

2019. július 3.

Az ukrajnai termelők nem sietnek a megállapodással, mivel legtöbbjük inkább nem szedi le a gyümölcsöt, minthogy áron alul adják el.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Áremelkedést okozhat a csökkenő ausztrál búzaexport

2019. június 22.

A gyengülő ausztrál export hatással lesz a globális referenciaárakra, amelyek május elejétől számított hat hét során már amúgy is közel 30 százalékot emelkedtek az alacsonyabb globális készletekkel kapcsolatos aggodalmak miatt.

Agrárhírek / Agrárközélet

Tovább emelkedtek a világpiaci élelmiszerárak

2019. június 6.

Májusban jelentősen drágultak a tejtermékek, a gabona- és a húsfélék ára pedig enyhén nőtt, miközben a cukor és a növényi olajok ára csökkent.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Drágul az idei cseresznye a kevesebb termés miatt

2019. május 31.

Akár 10 ezer tonna alá is csökkenhet idén a cseresznyetermés az átlagos, éves 12-15 ezer tonnához képest, így annak fogyasztói ára az átlagárhoz képest akár 20-30 százalékkal is magasabb lehet.