Címke: Búvóhely

búvóhely

Szaktanácsadás

Mit csináljunk, ha hibernálódott sünt találunk a kertben?

2024. január 28.

A kertem végében, a sekély lombban találtam egy mozdulatlan, ledermedt sünt. Először azt gondoltam, hogy elpusztult, de úgy látom, szerencsére még él. Mit tegyek vele? Egyelőre otthagytam, ahol találtam. Szeretném, ha túlélné a telet.

Szaktanácsadás

Meztelencsigák a lakásban! Milyen módszerrel szabadulhatunk meg tőlük?

2024. január 14.

Meztelencsiga-invázió lépett fel a lakásunkban. Naponta 2-3 darabot szedek össze a vizes helyiségekben. Meg szeretnék szabadulni tőlük, mert nagyon kellemetlenek. Milyen módszert javasolnak?

Szaktanácsadás

Hogyan tudjuk a madarakat télen is kertünkbe csalogatni?

2024. január 2.

Kérem válaszukat a következő kérdésre: hogyan tudjuk a madarakat télen is kertünkbe csalogatni? Köszönöm.

Szakcikkek / Házikert

Hagyjuk az elszáradt növényi részeket a növényeken?

2023. december 28.

A biodiverzitás alapja, hogy minden élőlénynek helyet teremtünk, és emellett szépet alkotunk a természettel együttműködve. Az elszáradt növényi részek között és növényi részeken rengeteg élőlény tud megbújni, elrejtőzni.

Blog / Ház, táj

A kertünkbe épített fakupac rovarlakói

2023. november 26.

Nemcsak ászkarákok, csigák, pókok, kétéltűek költözhetnek a nedvesen tartott fahalomba a kert egyik árnyékos sarkába, hanem számos rovarfaj is megtalálja itt a számítását. Van egy különleges vendégünk is, akinek a kedvéért akár egy kicsit módosíthatjuk is a fakupacot, cserébe gyönyörű látványában gyönyörködhetünk.

Blog / Ház, táj

A kertünkbe épített fakupac lakói

2023. november 24.

Megépítettük a fakupacot a kertben, mint természetes élőhelyet az ott élő megannyi állat és növény számára. Milyen állatokat várhatunk albérlőknek? Mivel fognak táplálkozni ezek a fajok? Segítenek nekünk az egészséges kerti élet fenntartásában?

Blog / Ház, táj

Hogyan segíti egy fakupac a kert természetes élővilágát?

2023. november 22.

Egy gallyakból, ágakból és kisebb farönkökből álló halom a kert egyik szegletében többezer különféle állatfajnak ad otthont, amelyek meghálálják, hogy otthont nyújtunk számukra a ház körül. Hogyan segítenek nekünk ezek az állatok, és hogyan építsünk nekik hosszantartó otthont?

Blog / Ház, táj

Kérdések és válaszok: madárbarát kert

2023. október 29.

Tavaly óta sokat dolgozunk azon, hogy madárbaráttá varázsoljuk a kertünket. Várható volt, hogy nem lesz egyszerű feladat egy kertet a nulláról „felöltöztetni” a madarak számára, de amióta kint van a kerítésünkön a kis táblácskánk, többen érdeklődtek, hogy miből áll ez az egész.

Szakcikkek / Házikert

Sünök és a talajvédelem

2023. március 27.

A sün nagyon hasznos vendége a kertünknek, mert hernyókkal, rovarbábokkal, csigákkal, férgekkel táplálkozik, így nagy segítséget nyújt számunkra azzal, hogy a talajokban és azok felszínén ne szaporodjanak el a kártevők.