2024. január 23.
Üzbég tudósok létrehoztak egy ehető COVID–19 vakcinát, amelyet a közönséges paradicsomból szintetizáltak TOMAVAC néven.
2023. november 1.
Egy jelentés szerint az elmúlt három évben a zöldség- és gyümölcstermelés költségei masszívan megemelkedtek és a globális kínálat mintegy 60 százalékát veszteségessé tette.
2021. március 1.
Jelentős változások tapasztalhatók az Egyesült Királyság kertészeti ágazatában a politikai és gazdasági feltételek változásának hatására. Az uniós belső migrációnak nagy jelentősége volt a brit gazdaság szempontjából, hiszen számos szegmens jó teljesítménye és munkaerő-pótlása az EU-ból érkező munkaerő jelenlétének volt köszönhető. Az Európai Unióból történő kilépés szükségessé teszi a munkaerő-kínálat, versenyképesség és kereskedelem újra-definiálását.
2020. november 5.
A Kormány 2020. november 4-től kijárási korlátozásokat vezetett be a koronavírus- járvány terjedésének megelőzése érdekében. Az intézkedés szerint éjfél és reggel 5 óra között mindenki köteles a lakóhelyén, tartózkodási helyén, vagy szálláshelyén tartózkodni.
2020. október 29.
Pár héttel ezelőttig kevesen ismertük ezt a különleges, számtalan gyógyhatással bíró növényt. Mára már emberek ezrei beszélnek róla és bíznak benne, hogy megoldást hozhat a világ jelenlegi legsürgősebb és legösszetettebb humán-egészségügyi problémájára.
2020. október 20.
Az elmúlt évtizedekben a globális élelmiszer-ellátó rendszer fejlesztése során elsődleges szempontként a költséghatékonyság és kereskedelmi szempontok optimalizálása állt. A COVID-19 megjelenése alapvető változást hozott, a jövőben megkerülhetetlen, új kritériumoknak kell megfelelni: a rugalmasság és a megfelelő szintű alkalmazkodóképesség kialakítása szintén prioritássá vált.
2020. szeptember 23.
A mezőgazdasági traktor eladás a tavalyi évhez viszonyítva 12,08%-kal csökkent az első félévben.
2020. augusztus 5.
Közzétette második negyedéves gyorsjelentését a Bayer. A vállalatnak jelentős összegeket kellett speciális tételekre, peres ügyekre kifizetnie.
2020. július 16.
A globális kávékereslet nagyjából negyedét a kávézók és éttermek generálják, mivel a dolgozók világszerte lassan térnek vissza az irodákba, így komoly a kiesés a kávépiacon.