Címke: Egészség

egészség

Agrárhírek / Életmód

A jövő 50 egészséges élelmiszere, amivel megmenthető a Föld

2019. szeptember 10.

Az emberiség meglepően kevés összetevőből készíti el a rendszeresen fogyasztott ételeit.

Agrárhírek / Életmód

A kávé segíthet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban

2019. július 20.

Tudósok felfedezése szerint a kávé stimulálja a barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú az energiaégetés szempontjából. Azt még nem tudják, hogy a koffeinnek van-e ilyen hatása, vagy a kávé más összetevőjének.

Szakcikkek / Életmód

Mi lesz ma a vacsora? – Útjára indul a tavaszi sertéskampány

2019. március 14.

Értékes vitaminok és ásványi anyagok tárháza a sertéshús, mégis sokan ódzkodnak a vörös húsok fogyasztásától. Pedig változatos receptekkel, könnyű köretekkel és kevés zsiradék felhasználásával remek, – és nem utolsó sorban egészséges – fogások készíthetők belőle.

Agrárhírek / Életmód

Miért egészséges a sertéshús?

2019. március 14.

Mint minden egészséges ételnek, a vörös húsnak, köztük a sertéshúsnak is fontos szerepe van a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban.

Agrárhírek / Életmód

Megemelt chipsadó: idén 57 milliárd forint bevételt eredményezhet

2019. január 19.

Január elsejétől általánosan húsz százalékkal emelkedett a népegészségügyi termékadó (neta) az egészségi kockázatot jelentő ételeknél és italoknál, emellett az adóköteles italok körébe tartozik a gyümölcspárlat, a pálinka és a gyógynövényes italok is.

Agrárhírek / Életmód

Majonéz: egy kis kémia a konyhában

2018. december 22.

A majonéz olajból, tojásból, ecetből vagy citromléből áll, mégsem válik szét alkotórészeire, ennek titka pedig a tojássárgája „kémiájában” rejlik.

Agrárhírek / Életmód

Jöhet a húsadó! - Az emberi egészség megóvása a cél

2018. november 16.

A tanulmány szerint, ahogy az egészségre ártalmas egyéb termékek, mint például az alkoholos italok, a dohányáruk és a cukor megadóztatása, úgy a vörös és feldolgozott húsokra kivetett adó is az egészségesebb élelmiszerek felé terelheti az embereket.