2024. május 31.
A magyar vásárlók is egyre tudatosabbak, és nem csak az árra, hanem a megvásárolt mennyiségre is nagyon ügyelnek.
2024. január 7.
Pár évvel ezelőtt felfedeztem, mennyi hasznos anyag rejlik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül kampányának oldalán, amelyeket a konyha és az éléskamra mindennapi életében is hasznosítani tudok. Ott bukkantam rá az alábbi témára is.
2023. november 15.
Bár sikerült javítani az elmúlt évek szomorú statisztikáin, mégis a legfrissebb felmérések szerint még mindig minden ötödik kg élelmiszer a szemetesben landol. Vajon a mi háztartásunk hogyan járul hozzá ehhez a mennyiséghez?
2023. szeptember 26.
A zöldségek és gyümölcsök feldolgozása nemcsak az öngondoskodást teszi lehetővé, de csökkenti a kidobni való alapanyag mennyiségét is.
2023. július 23.
Az EU-ban évente csaknem 59 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik – fejenként körülbelül 130 kilogramm.
2021. november 29.
A feszült koronavírus-helyzet és az ehhez kapcsolódó szabályok miatt az elmúlt napokban számos karácsonyi vásár zárt be.
2021. június 13.
Az ok, amiért ennek az egyébként hétköznapi alapanyagnak a fogyasztására irányul jelenleg a figyelem, kettős: egyrészt a nem elégszer hangsúlyozható élelmiszer-pazarlás visszaszorításának igénye, másrészt a vegetáriánusok körében a hús pótlása.
2021. május 21.
A gyümölcsöket érő terhelések sokaságában az ismétlődő terhelés az egyik legjelentősebb veszélyforrás, ami gyakran a szállítás közben fellépő rezgésekből adódik.
2021. május 16.
A termékvédelem egyik módszere olyan bevonatok alkalmazása, amelyek hosszabb távon megakadályozzák a vízveszteséget, és lassítják a betakarítást követő bomlási folyamatokat, így meghosszabbítják a termékek eltarthatóságát.