2019. július 20.
Tudósok felfedezése szerint a kávé stimulálja a barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú az energiaégetés szempontjából. Azt még nem tudják, hogy a koffeinnek van-e ilyen hatása, vagy a kávé más összetevőjének.
2019. június 22.
Az előrejelzések szerint 2040 húsételeinek 35 százaléka sejtkultúra-tenyészetekből, 25 százaléka pedig növényi pótlékokból fog állni.
2019. január 26.
Az Inváziós kártevők sorozatban e hónapban az ázsiai lombfacincér és a citruscincér földrajzi elterjedésével, életmódjával és tápnövénykörével ismerkedhetnek meg. E rovarok egyelőre még nem jelentek meg hazánkban, de érkezésükre számítanunk kell.
2018. december 22.
A majonéz olajból, tojásból, ecetből vagy citromléből áll, mégsem válik szét alkotórészeire, ennek titka pedig a tojássárgája „kémiájában” rejlik.
2018. november 21.
Aki háta mögött kívánja hagyni a cukorfogyasztást, annak lehetősége van arra, hogy a legtesthezállóbb édesítőszert megtalálja. Annak pedig, aki továbbra is a hagyományos édes ízt választja sem kell félni, persze csak akkor, ha a cukor mennyisége a napi kalóriabevitel 5 -10%-a között mozog.
2018. november 19.
A fogyasztók érdeklődése kb. 4-5 éve erősödött meg a laktózmentes kategória iránt, és ezt az igényt felismerve fogott bele a Sole-Mizo Zrt. a termékcsalád fejlesztésébe. Termékeiket elsősorban belföldön értékesítik, de a környező országokban, Romániában, Szlovákiában is jelen vannak.
2018. november 16.
A tanulmány szerint, ahogy az egészségre ártalmas egyéb termékek, mint például az alkoholos italok, a dohányáruk és a cukor megadóztatása, úgy a vörös és feldolgozott húsokra kivetett adó is az egészségesebb élelmiszerek felé terelheti az embereket.
2018. november 6.
Az amerikai lepkekabóca Magyarországon általánosan előforduló rovarfaj. A sorozatunk következő részében e kártevő biológiájával az ellen való védekezési módokkal ismerkedhetnek meg Olvasóink. A kémiai növényvédelemben részesített ültetvényekben más kártevők ellen használt inszekticidek célzott kezelés nélkül megakadályozzák a kártétel kialakulását, viszont a zöldfelületeken az amerikai lepkekabóca évről évre visszatérő gondot jelent.
2018. október 25.
A magyar hal egészséges, könnyű fehérjeforrás, melynek fogyasztása hozzátartozik az egészséges életmódhoz.