Címke: élőhely

élőhely

Agrárhírek / Életmód

Építsünk kerti tavat, amely úszásra is alkalmas!

2024. június 14.

A kerttulajdonosok közül sokan vágynak úszómedencére, de közben kerti tóra is. Vajon lehet-e ötvözni egyben e kettőt, és ha igen, hogyan?

Szakcikkek / Zöldítő

Egy mesterséges menedék megháromszorozta a méhállományt

2024. június 6.

„Menedékházat” épített egy cég a méheknek. A konstrukció remekül működik, ezért most további méhmenedékek építését tervezik.

Agrárhírek / Életmód

Építsen sövényt gallyakból, és töltse meg élettel a kertet!

2024. április 4.

A levágott gallyakból és ágakból összeállított holtfa-sövény ideális búvóhelyet biztosít a körülöttünk élő állatoknak, a lebontó szervezetektől a hasznos rovarokon át a kisemlősökig.

Blog / Ház, táj

A kertünkbe épített fakupac rovarlakói

2023. november 26.

Nemcsak ászkarákok, csigák, pókok, kétéltűek költözhetnek a nedvesen tartott fahalomba a kert egyik árnyékos sarkába, hanem számos rovarfaj is megtalálja itt a számítását. Van egy különleges vendégünk is, akinek a kedvéért akár egy kicsit módosíthatjuk is a fakupacot, cserébe gyönyörű látványában gyönyörködhetünk.

Blog / Ház, táj

A kertünkbe épített fakupac lakói

2023. november 24.

Megépítettük a fakupacot a kertben, mint természetes élőhelyet az ott élő megannyi állat és növény számára. Milyen állatokat várhatunk albérlőknek? Mivel fognak táplálkozni ezek a fajok? Segítenek nekünk az egészséges kerti élet fenntartásában?

Blog / Ház, táj

Hogyan segíti egy fakupac a kert természetes élővilágát?

2023. november 22.

Egy gallyakból, ágakból és kisebb farönkökből álló halom a kert egyik szegletében többezer különféle állatfajnak ad otthont, amelyek meghálálják, hogy otthont nyújtunk számukra a ház körül. Hogyan segítenek nekünk ezek az állatok, és hogyan építsünk nekik hosszantartó otthont?

Szakcikkek / Táj-Tér-Kép

Látogatás a Tápió Natúrparkban

A Tápió Natúrpark számos lehetőséget nyújt a kikapcsolódást keresők számára, de a legfontosabb, hogy elsősorban az ott élők számára igyekeznek egy fenntarthatóbb világot építeni, ahol a természeti és kulturális értékek nem vesznek el és élhetők a települések.

Szakcikkek / Táj-Tér-Kép

„A” kategóriás vadátjárót néztünk Ausztriában!

Milyen vadátjárókat láthatunk Ausztriában? Hogyan célszerű vadátjárót létesíteni, hogy tényleg használják az állatok?

Blog / Ház, táj

Élőhely-rekonstrukció a hazai erdőkben

2023. június 29.

Ahogy sorra meglátogatjuk a tájvédelmi körzeteket, arborétumokat, nemzeti parkokat, vadasparkokat, egyre több helyen fektetnek energiát abba, hogy a látogatók megértsék a természeti környezet védelmére irányuló törekvéseket. A hazai erdők élőhely-helyreállítása is ezek közé a folyamatos munkálatok közé tartozik.