Induló gazdának segít a műtrágya – Nyereményjáték

Induló gazdának segít a műtrágya – Nyereményjáték

Agrofórum Online

A Borealis L.A.T. Kft. által felajánlott 3 tonna koncentrált, minden növénykultúrában hatékony nitrogén műtrágyát a húsmarhatenyésztéssel foglalkozó Hortobágy Faluvéghalmi Kft. nyerte meg.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Hardi Percek XIX. - Hidraulikus nyomtáv-állítás

2022. május 14. 19:30

A FloatRide rugózással rendelkező ALPHA evo EcoDrive felszerelhető hidraulikus nyomtávállítási funkcióval is. Az ilyen híd esetében a nyomtáv 180–280 cm tartományban állítható (a gumiabroncsmérettől függően).

Mire jó a kén? - Tápanyag, növényvedő szer és vadriasztó

2022. január 7. 11:10

A kén az egyik legfontosabb mezoelem, amit sokáig mostohagyerekként kezelt a magyar agrárium. A Vulcan Agro azonban olyan formáit ajánlja a termelőknek, amikkel nemcsak tápanyagot tudnak bevinni a növényekbe, hanem az számos más módon is hasznosul - legyen szó például növényvédelmi megoldásokról.

Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat kapott a Vaderstad E-Services rendszere

5:08

Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat kapott a Vaderstad E-Services rendszere

2024. február 14. 11:10

Az E-services rendszert évekkel ezelőtt vezette be a Vaderstad, mely eleinte a Tempo vetőgépeken jelent meg. A vállalat fejlesztői egy olyan jövőbe mutató megoldást láttak benne, amelyről maguk sem gondolták, hogy ilyen nagy sikere lesz. A tavalyi, novemberi Agritechnica kiállításon az E-Services rendszer segítségével olyan talajművelési megoldást mutattak be amely hozzájárul az autonóm megoldások eszköztárának bővüléséhez.

Magas terméspotenciál, rendkívüli stabilitás repcében

2020. május 28. 10:07

Április végén sárgába borult a Vas megyei Bozzai határa, a repce fajtasorokat már messziről látni lehetett. Ebben kaptak helyet a KWS Magyarország Kft. legnépszerűbb, és legújabb hibridjei - többek között a Cristiano és Feliciano KWS. A bozzai termelőnél a Triangle után nagyüzemi szinten, jelentős területen a korábbi kedvenc Hybrirockkal, valamint az elmúlt évek egyik legkiválóbb repcéjével, az Umberto KWS-szel lehet találkozni. Az új hibrideket azonban folyamatosan próbára teszik, amit a fajtasor is bizonyít. Itt mutatta meg meggyőző előnyeit az Umberto KWS is néhány éve.

TIGRA® – gombával a gombák ellen

2021. február 3. 10:09

Azokon a területeken, ahol a vetésforgóban sűrűn szerepel az őszi káposztarepce, napraforgó, és a szója, meghatározó problémát jelent a fehérpenészes rothadás (Sclerotinia sclerotiorum) kórokozója.

Ultrahangos vadriasztóval védik a fácánokat, nyulakat

2021. július 22. 09:35

A mezőgazdasági munkák során is számos megoldással lehet védeni a biodiverzitást, a beporzókat vagy éppen az apróvad-állományt - legyen szó mezei nyúlról, fogolyról vagy éppen fácánról. A magas növényzetben megbúvó állatokra azonban különösen nagy veszélyt jelent az első, tavaszi kaszálás.

"Nagyon szépek, egészségesek a csövek" - KWS újdonságok testközelből (Mélykút)

03:59

"Nagyon szépek, egészségesek a csövek" - KWS újdonságok testközelből (Mélykút)

2019. október 7. 21:08

Szűcs Róbert családjával 250 hektáron gazdálkodik a Bács-Kiskun megyei Mélykút térségében. A repce, az őszi búza és az őszi árpa mellett a legfontosabb növényük a kukorica, amit az idei szezonban is a területük 40%-án vetettek el. Ennek köszönhetően a fajtaválasztás különösen fontos, hiszen a bevétel jelentős részét is ez a kultúrnövény adja.