2022. február 19.
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerint az ember által előidézett metánkibocsátás 44%-áért az állattenyésztés a felelős.
2021. február 11.
A hüvelyes zöldségek igazi szuperfoodnak számítanak: magas a rosttartalmuk, amely többek között segít a vércukorszint egyenletes szinten tartásában és hozzájárul az egészséges emésztéshez és a normál koleszterinszint fenntartásához is.
2020. december 27.
Az egy főre jutó édesvízkészlet az elmúlt két évtizedben több mint 20 százalékkal csökkent világszerte.
2020. január 9.
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által számított decemberi árindex novemberhez képest 2,5 százalékkal 181,7 pontra, 2014 decembere óta a legmagasabb szintre emelkedett.
2020. január 7.
Az élelmiszer-biztonság nemcsak elegendő mennyiségű, hanem megfelelő összetételű táplálékot jelent, amiben nagy szerepük kellene, hogy legyen a zöldségeknek és gyümölcsöknek.
2018. december 1.
A mezőgazdaságot általában és az élelmiszer-biztonságot jelentősen veszélyezteti a szélsőséges időjárási események gyakoribbá válása és az emberi tevékenység miatt erősödő klímaváltozás más következményei.
2016. november 23.
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének megújult agárstatisztikai weboldalán a mezőgazdasági adatok könnyedén és érthetően kereshetőek.