Gregoire szőlőkombájn, Hardi permetezőgépek és Deutz-Fahr traktorok a Dorker gépbemutatóján

Gregoire szőlőkombájn, Hardi permetezőgépek és Deutz-Fahr traktorok a Dorker gépbemutatóján

Agrofórum Online

Villány egyik legjobb szőlőtermő területe az Ördögárok, amely domborzati adottságai miatt nehéz terepnek számít. Ezt használta ki áprilisban a Dorker Kft., hogy szőlészeti gépeit a gyakorlatban is bemutathassa. A Deutz-Fahr traktorok és Hardi permetezőgépek mellett a Greogire szőlőkombájn előnyeivel is megismerkedhettek a termelők.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Mi lesz veled, növényvédelem? - A szakma jövőjéről kérdeztük a Növényorvosi Napon megjelenteket

2019. december 6. 17:52

November közepén rendezték meg a 2019-es Növényorvosi Napot a gödöllői Szent István Egyetem aulájában, ahol arra voltunk kíváncsiak, mit gondolnak a szakemberek a növényvédelem jövőjéről, a szakma kihívásairól.

2021 a pályázatok éve a mezőgazdaságban

2021. július 29. 08:47

Az átmeneti időszak ezúttal sok jóval kecsegtet a gazdák számára, hiszen az új ciklus kezdetéig pályázatdömpinggel segítik a vidéket forráshoz. Mire és milyen feltételek mellett pályázhatnak?

Márpedig a szántás kockáztatás

4:50

Márpedig a szántás kockáztatás

2023. augusztus 14. 13:00

A szántás létjogosultsága minden esetben felülvizsgálandó ilyen szélsőséges időjárási körülmények, és talajaink állapota miatt. A több generáción átívelő megszokás jelentősen hozzájárulhat a talajdegradációs folyamatok erősödéséhez. Okszerűen, a talajállapot felmérését követően azonban vannak esetek, amikor akár ,,ekéhez is nyúlhatunk”. A talaj víztároló kapacitásának növelése, szervesanyaggal való feltöltése, a megfelelő talajélet fenntartása azonban egyéb más gyakorlatok előtérbe helyezésével hatékonyabban támogatható.

Mechanikus gyomirtás kukoricában - Nyolcsoros kultivátor a bácsai földeken

05:22

Mechanikus gyomirtás kukoricában - Nyolcsoros kultivátor a bácsai földeken

2019. július 2. 10:15

A Győr melletti Bácsán már március végén elkezdték a kukorica vetését, hogy a klímaváltozást, a szárazságot és a nagy meleget könnyebben átvészelje a növény. A csapadékos és hűvös május azonban lelassította az állomány fejlődését.

Ami a komposztálásba belefér - és ami nem

10:41

Ami a komposztálásba belefér - és ami nem

2024. április 6. 13:10

Éves szinten háztartásonként megközelítőleg 300 kg háztartási hulladék keletkezik, amelyből megfelelő ismeretekkel kiváló minőségű komposzt készíthető.