Címke: Fagyvédelmi öntözés

fagyvédelmi öntözés

Szakcikkek / Gyümölcs

Védekezés a tavaszi fagyok ellen, II. rész

2024. április 18.

Az elmúlt héten már foglalkoztunk a gyümölcstermesztést érintő tavaszi fagyok veszélyével, és az ellenük eddig kifejlesztett módszerekkel. Ebben a cikkben folytatjuk a védekezési lehetőségek ismertetését, bemutatva ezek előnyeit és hátrányait.

Blog / Ház, táj

Fagyvédelem a házikertben II.

2024. március 14.

Az időjárással rendkívül nehéz dacolni, és bizony a hobbikertészeknek és háztájon piacra termelőknek is fel kell készülniük a szélsőségekre. A tavaszi fagy sok kárt tud okozni a növényeinkben, de szerencsére többféleképpen felkészülhetünk a védekezésre ellene.

Szakcikkek / Gyümölcs

Jönnek az éjszakai fagyok – így lehet védekezni a gyümölcsösökben

2021. március 4.

Sajnos a következő időszakban országosan is fagyos, fagyveszélyes éjszakákat mutatnak az előrejelzések, viszont vannak már bimbózó, virágzó gyümölcsfajták az országban. Korai kajszik, korai cseresznye fajták már károsodhatnak a huzamosabb ideig fennálló mínuszok miatt. Ellenben vannak jól bevált technikák a fagyvédelemre, amelyekkel külön-külön vagy együttes alkalmazásukkal csökkenthető a fagykár mértéke.

Szakcikkek / Gyümölcs

Jönnek az éjszakai fagyok – így lehet védekezni a gyümölcsösökben

2020. március 23.

Vannak jól bevált technikák a fagyvédelemre, amelyekkel külön-külön vagy együttes alkalmazásukkal csökkenthető a fagykár mértéke.