2025. december 3.
Mindenki használja, de kevesen tudják, mennyit ér valójában a kávézacc, a tojáshéj és a fahamu. Megnéztük, mire elég a házi tápanyagpótlás.
2025. november 26.
A grillezésnél szívesen használt faszén készülhet hagyományos módon, pusztán fából, míg brikettként általában rengeteg adalékanyagot is tartalmaz.
2025. november 21.
A télen keletkező fahamut érdemes felhasználni a komposztban, vagy tavasszal a kertünkben, de bánjunk vele szűkmarkúan, ha nem akarunk vele kárt okozni.
2025. június 22.
A fahamu nem szemét: megfelelően használva értékes tápanyagforrás lehet a kertben, de nem árt ismerni a korlátait is.
2025. január 15.
A fa hamuja gazdag különböző ásványi anyagokban, például káliumban, kalciumban, foszforban és magnéziumban.
2025. január 9.
Kertben milyen célra lehet felhasználni a fahamut? Nyáron vettünk egy házat, a kert rendbetétele közben selejtezésre szánt beteg fák egy részét elégettük. Hogy lehet leghatékonyabban hasznosítani a keletkező fahamut?
2024. március 20.
A fahamu helyes felhasználásával nemcsak a háztartási hulladékot csökkentjük, hanem a kertünk is meghálálja a jó minőségű, szakszerűen kijuttatott, szerves trágyaként funkcionáló fahamut. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor nem javasolt a használata, vagy egyenesen árt egyes növényfajoknak.
2024. március 18.
A fahamu igazi kincs a házikertben, ha helyesen használjuk fel. Tisztában kell lennünk vele, hogy mikor, mennyit juttathatunk ki belőle, és mely növények fejlődését segítjük elő vele.
2024. március 16.
A növényi eredetű hamut sokféleképpen fel lehet használni a házunk táján, különösen a házikertben. Mielőtt azonban kikerül a kertbe a télen vödörszámra keletkezett kincs, érdemes pár dolgot tudni magáról a hamuról és a keletkezéséről.