Így öntözze télen a leandert!
2024. november 19. 08:10
A víz minősége kulcsfontosságú a leander téli egészsége szempontjából. Előnyben részesítendő a kemény, meszes csapvíz.
A cékla helyes tárolása: így marad sokáig friss
2024. november 12. 16:10
Az optimális tároláshoz helyezzük a céklát fából készült ládákba, nedves homokkal vagy fűrészporral, ügyelve arra, hogy a gumók ne érjenek egymáshoz.
Stressz ellen: fekete berkenye
2024. november 11. 13:40
Az aróniabogyók kedvezően befolyásolhatják a vércukorszintet a 2-es típusú cukorbetegség esetén.
A büdöske takarmányként és „áldozatnövényként” is használható
2024. november 11. 08:10
A büdöskében található kémiai anyagok – például a tiopén vegyületek – természetes antiparazita és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek.
A tiszafa sikeres átültetésének titka
2024. november 8. 13:10
Ha a növények az átültetés után barnulnak, de nem száradnak, akkor nincs ok aggodalomra. A tiszafák gyakran így reagálnak az átültetésre.
Ehetjük-e nyersen a kökényt?
2024. november 8. 06:40
A kökény magja, hasonlóan a sárgabarack és a mandula magjához, amygdalint tartalmaz, amely a szervezetben ciánsavra bomlik, és súlyos mérgezési tüneteket okozhat.
Mennyire egészséges a koffeinmentes rooibos tea?
2024. november 7. 06:40
Gyerekek számára is biztonságos, mivel nem tartalmaz koffeint. A sportolók szívesen fogyasztják magas ásványianyag-tartalma miatt, és izotóniás sportitalként is használják.
Mire jó a torma és hogyan tároljuk télire?
2024. november 6. 08:10
A növények a talajban maradhatnak, és a gyökereket később, akár a tél folyamán is kiáshatjuk. Az állandó talajfagy sem befolyásolja a gyökér minőségét.
Fekete retek: epeproblémákkal nem javallott!
2024. november 5. 13:10
A fekete retek a modern étrendben ugyan kevésbé jelentős zöldségként szerepel, ám az emésztési panaszok és a köhögés elleni gyógyhatása miatt mindmáig népszerű.
Kombucha: mennyit érdemes inni belőle?
2024. november 2. 14:10
Néhány embernél fejfájás, gyomorpanaszok vagy enyhe hasmenés jelentkezhet, különösen az első napokban, amíg a szervezet hozzászokik a probiotikus italhoz.