Címke: Gyümölcshullás

gyümölcshullás

Szaktanácsadás

Miért hullik le az alma és a szilva az érést megelőzően?

2024. július 13.

Új kerttulajdonos vagyok, a kertben örökölt gyümölcsfákkal. Két almafánk van, melyeknek termései leesnek érés előtt a fáról, foltok is vannak rajtuk. Hasonló „panaszom” van szilvafámra is, annak is hullanak érés előtt termései tömegével. 2 éves kislányom miatt a kertben nem permetezünk semmit. Mi lehet a jelenség oka?

Szaktanácsadás

Soha nem tudtam még termést szüretelni a birsfáról - mi lehet a baja?

2024. június 1.

Birsfámról, mely már 6. éves, eddig még nem szüreteltem termést. Szépen virágzik a fa, termések is elkezdődnek fejlődni, és néhány cm-es állapotukban leesnek. Ezzel együtt a virág körüli levelek is elhalnak. Mi lehet a baja, hogyan tudom megvédeni a birsalmákat?

Szaktanácsadás

Borsó nagyságnál lehullik az összes cseresznye - mi okozhatja ezt a jelenséget?

2024. május 26.

Szeretnék érdeklődni, hogy mi baja lehet a cseresznyefának. Szépen virágzott, most pedig mintegy borsó nagyságú, de megpirosodik és lehullik az összes apró cseresznye.

Szaktanácsadás

Miért hullanak a különböző gyümölcsfákról az éretlen termések?

2024. május 20.

Többféle gyümölcsfa is található a kertemben. Majdnem mindegyik fámról potyognak a gyümölcskezdemények. Miért hullnak le a gyümölcsfákról (körte, meggy, cseresznye stb.) éretlenül a kis termések? Milyen okok állhatnak a háttérben?

Szaktanácsadás

Mi lehet az oka a kis körték nagyfokú hullásának?

2024. május 17.

Körte kis termései tömegesen hullanak. Kezdetben a száránál barnás elszíneződés alakul ki, később megfeketedik, és lehullik. Felvágva benne rovart, annak semmilyen alakját nem láttunk. Belül egészségesnek tűnnek. Mi lehet a nagyfokú hullás oka?

Szaktanácsadás

Meg lehet állapítani, hogy miért hullik a cseresznye termése?

2024. május 16.

Örömömre cseresznyefámon virágzás után idén sok termés kötött, szépen fejlődésnek indultak, de növekedésük leállt, mintha fonnyadnának. Megindult súlyos hullásuk is. Mi okozhatta? Utólag meg lehet állapítani? Befolyásolható-e a jelenlegi állapotuk?

Szaktanácsadás

Miért hullik le a zöld és éretlen szilva?

2023. július 27.

Miért hullik le zölden, még éretlenül a szilva? Mit lehet tenni a jelenség elkerülése érdekében?

Szaktanácsadás

Mi okozza a kis körték hullását a fákról?

2023. július 1.

Mi okozza a kis körték lehullását a fákról? A képen látható tüneteknek köze lehet hozzá?

Szaktanácsadás

Miért hullik le az éretlen szilva tömegesen a fáról?

2022. július 12.

Kertemben 12 különböző korú és fajtájú szilvafa nő. Az elmúlt napokban azt vettem észre, hogy tömegével hullik le róluk a kékes színű éretlen szilva. A fák gondozottak, rendszeresen vannak permetezve és locsolva. Szeretném tudni, hogy mi lehet a probléma?