Címke: Hitel

hitel

Agrárhírek / Agrárközélet

OTP Agrár: új konstrukcióval segítik a gazdákat

2019. augusztus 30.

Az agrárium tartós fejlődésének, jövedelmezősége növekedésének alapfeltétele a termelékenység javulása, ennek kialakításában pedig kulcsfontosságú szerepet játszik az elmúlt években felpörgött agrárhitelezés.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Agrárminiszter: a tegnap módszereivel nem lehet eredményesen megküzdeni a ma kihívásaival

2019. augusztus 16.

Háromszáz kiállító részvételével megnyílt Kelet-Magyarország legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása, a Farmer Expo csütörtökön Debrecenben.

Agrárhírek / Agrárközélet

Nőtt az agrárvállalatok hitelállománya

2019. május 23.

A mezőgazdaságban továbbra is a forinthitelek a meghatározóak, részesedésük a mezőgazdaság hitelállományán belül változatlanul 90 százalék felett van.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Hitelcsomag a mezőgazdaság finanszírozására

2019. május 2.

Az Európai Beruházási Bank (EBB) és más piaci bankok összesen mintegy 2 milliárd eurós hitelcsomagot indítanak a mezőgazdaság és a biomassza-alapú gazdaság finanszírozására.

Agrárhírek / Agrárközélet

Eddig több mint 135 milliárd forintot helyeztek ki Agrár Széchenyi Kártyán keresztül

2019. április 9.

Több mint 7000 agrárvállalkozás használja napi szinten az Agrár Széchenyi Kártyáját, a konstrukció 2011. évi meghirdetése óta több mint 135 milliárd forint kedvező finanszírozási lehetőséghez jutottak az agrárszektor vállalkozói.

Agrárhírek / Agrárközélet

Kamatmentes hitelt is biztosítanak a Digitális Jólét Programban

2019. február 17.

A hitel terhére nagyfokú rugalmasság mellett elszámolható akár tárgyi eszközök beszerzése, immateriális javak, jogi és közjegyzői díjak, vásárokon való részvétel költségei, külpiaci terjeszkedést szolgáló tevékenység vagy akár az útiköltség elszámolása is lehetséges.

Agrárhírek / Agrárközélet

Új kamattámogatású hitelprogram indítását tervezi idén az agrártárca

2019. január 24.

Az agárminiszter szerdán az Agromashexpo és Agrárgépshow szakkiállításon jelentette be, hogy új kamattámogatású hitelprogram indítását tervezi idén az agrártárca a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások fejlesztéseinek és beruházásainak segítésére.

Agrárhírek / Agrárközélet

A tavalyinál is gyorsabban nőhet az agrárium idei hitelállománya

2019. január 15.

Bár a mezőgazdasági beruházások volumene elmaradt a nemzetgazdaság egészében mért szinttől, a kedvező kamat- és finanszírozási környezet továbbra is hitelforrások igénybevételére ösztönzi az agrárium szereplőit.

Agrárhírek / Agrárközélet

Emelkedett a piaci hitelek aránya

2019. január 3.

A hitelállományból a legmagasabb részesedéssel a mezőgazdaságon belül a szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó gazdaságok rendelkeztek 2018 harmadik negyedévében is, részarányuk 69,2 százalékot tett ki.

Agrárhírek / Agrárközélet

Itt a segítség a bajba jutott gazdáknak

2018. december 17.

Az előző években több hasonló lehetőséget is megnyitottak a bajba jutott gazdaságok előtt, így például a jégkár vagy a tejpiaci válság nyomán is támogatott folyószámlahitelt vehettek fel az érintettek.