Hypro fúvókák, Startec folyékony hígtrágya kijuttató a Farmcenter Kft.-nél

Hypro fúvókák, Startec folyékony hígtrágya kijuttató a Farmcenter Kft.-nél

Agrofórum Online

Szeptember elején két év kihagyás után ismét megnyitotta kapuit a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok. Az agrárkiállításról ezúttal sem hiányozhatott a gödöllői székhelyű Farmcenter Kft., amely a permetezéstechnikai újdonságait mutatta be a szakmai látogatóknak.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Facéliatermesztés vadvédelmi szegéllyel, méhekkel, biodiverzitással

2021. július 14. 09:42

„Én mezőgazdasági vállalkozó vagyok és mellette vadász is. A Kesző és környéke Vadásztársaság tagjaként fontosnak tartom a környezetünk védelmét. Ezért is foglalkozok az apróvad megóvásával, a biodiverzitás növelésével. Én magam is tapasztalom, hogy egyre kevesebb a bogár, egyre kevesebb a méh, a facélia azonban vonzza a rovarokat, amivel így táplálékot tudok biztosítani az apróvad számára. A fácán, a mezei nyúl, de az őz védelmét is szolgálja, ha van elég táplálék és búvóhely a területen, ezért ezt a szempontot is figyelembe veszem a gazdálkodás során”

Ártér: veszély, vagy áldás?

7:10

Ártér: veszély, vagy áldás?

2023. szeptember 11. 17:30

Az ártéri gazdálkodás igen mostoha sorsra jutott az elmúlt időszak mezőgazdasági és tájhasználati gyakorlatának térhódítása miatt. Az ártéri gazdálkodásban rejlő gazdálkodási potenciál azonban koránt sincs kihasználva. A mentett oldalon gazdálkodók a mondhatni káros vízformák ellen küzdenek, máskor az aszály okoz fejfájást, ugyanakkor az ártéri gazdálkodásnak számos előnyéről is beszélhetünk.

Jövedelmezőség műholdfelvételekkel, talajvizsgálatokkal és időjárás-adatokkal - Jó Gazda Program

2023. február 27. 09:22

A Jó Gazda Program már nem ismeretlen a hazai gazdálkodók számára.

Saját liszt a saját biobúzából - a saját malomban

2021. július 12. 10:49

Gazdapék. Egy fogalom, ami hazánkban még nem ismert kifejezés, ám Franciaországban egyre népszerűbb a termelők körében. A szári Csoroszlya Farmon nyugati mintára, lépésről lépésre építenek fel egy valóban a termőföldtől az asztalig a gazdálkodó kézben összpontosuló rendszert. Ehhez számos bio gabonás kísérlet zajlik náluk, de a közelmúltban adták át kistermelői malmukat is, ami a termékpályafejlesztés egyik legfontosabb eleme volt. Mindezeket látva nem véletlen, hogy a biogazdasággal szorosan együttműködő Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet is Száron rendezte meg 2021-es szántföldi szakmai napját, ahol több tucat gazdálkodó ismerhette meg a Csoroszlya Farm sikerének titkát.

Bio palántanevelés - minden, amit tudni kell

2021. május 31. 09:50

Sok kihívást tartogat, nagy odafigyelést, és rengeteg apró trükköt igényel a palántanevelés egy ökológiai szemléletű kertészetben. A Zsámboki Biogazdaságban 2,5 hektáron, azon belül pedig 2000 négyzetméteren zajlik a termesztés, Matthew Hayes 2010 óta gyűjtheti itt a saját tapasztalatokat, és minden évben kísérletezik is valamin. Magyar feleségével majdnem 30 éve ismerkedett meg Angliában, és végül, álmának valóra váltsása érdekében, hogy saját gazdasága legyen, a Pest megyei településre költözött.

Somogyi kukoricabetakarítás kedvező tapasztalatokkal

2020. december 1. 06:50

2020-ban is jól szerepelt a KWS Kashmir kukoricahibrid Somogy megyében. A nettó terméshozam 10,83 tonna/hektár lett, ami Hársházi Péter családi gazdaságában meggyőző eredménynek számít.