Címke: Holtfa

holtfa

Szakcikkek / Zöldítő

A klímaváltozás elleni küzdelem itt és az ehhez hasonló erdőkben zajlik

2023. június 25.

Sokkal nagyobb a fatermő képessége annak az erdőnek, amelynek nagy mennyiségű holt- és elegyfája van és a vízgazdálkodása is megoldott, mint azé, amelyben a hagyományos elvek szerint folytatják az erdőművelést.

Szakcikkek / Zöldítő

Holtfák szerepe a körforgásban

2023. április 21.

A holtfa és a hozzá kötődő biológiai sokféleség kulcsszerepet játszik az erdőben zajló biológiai folyamatok fenntartásában

Blog / Ház, táj

Gombagyűjtési szabályok I.

2022. április 28.

Milyen alapvető szabályokat kell betartanunk, ha gombászni indulunk? Mikor és hol gyűjtsünk gombát? Mely területeken kerüljük a gombagyűjtést? A cikksorozat első részében ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk.

Blog / Ház, táj

Az erdőgazdálkodás módjai és az élőhely-megőrzés fontossága

2022. február 28.

Milyen módjai léteznek az erdőgazdálkodásnak? Mit jelent a vágásforduló és a száradéktermelés? Hogyan kapcsolódik mindez az erdei élőhelyek megőrzéséhez?

Blog / Ház, táj

Mire van szüksége egy egészséges erdőnek? I. rész – a holtfa szerepe

2022. február 24.

Mi is a holtfa pontosan? Milyen célt szolgál az erdőben? Miért elengedhetetlen egy egészséges erdő számára? Milyen tévhitek keringenek a holtfákkal kapcsolatban?

Szakcikkek / Táj-Tér-Kép

Őserdőben jártunk – a Badínsky erdő

Mára erdeink alapvetően az emberi tevékenység nyomait tükrözik, hiszen évszázadok óta kezeljük, fenntartjuk, az erdők javait hasznosítjuk. Milyen lehet az ember által érintetlenül hagyott erdő? Erre a kérdésre kapunk választ az őserdőkben.