2021. május 15.
Éves viszonylatban továbbra is a napraforgó-étolaj drágult leginkább a Központi Statisztikai Hivatal inflációs kosarában szereplő élelmiszerek közül. Egy év alatt 29 százalékkal drágult az étolaj, ezután 26 százalékkal az uborka, majd 17 százalékkal a gyümölcsjoghurt drágulása emelkedik ki. Legjobban, 20,5 százalékkal a kései burgonya ára csökkent, ezt 19 százalékkal a fejes káposzta és 16 százalékos mínusszal a vöröshagyma követi.
2020. augusztus 18.
Egyetlen év alatt az alma átlagára 297 forintról 617 forintra emelkedett, ez 108 százalékos drágulást jelent. Ha csak az idei áremelkedést nézzük, akkor az is 79 százalékos.
2020. augusztus 14.
Az előző év júliusához viszonyítva az élelmiszerek 7,8 százalékkal drágultak, ugyanúgy, mint júniusban. A három leginkább dráguló termék vagy termékcsoport a friss hazai és a déligyümölcsök, a sertészsiradék, illetve a párizsi felvágott és kolbász volt. A friss hazai és a déligyümölcsök ára összesítve 44,9 százalékkal lőtt ki, a sertészsiradék 16,4 százalékkal, a párizsi felvágott és kolbász pedig 16,1 százalékkal drágult.
2019. március 17.
Az élelmiszerárak emelkedése növelte az inflációt februárban, főleg a szezonális élelmiszerek ára emelkedett, a tejtermékek ára viszont csökkent.