2022. május 24.
A kőzetgyapot inert és nem lép interakcióba az egyes elemekkel a termesztési ciklus során.
2022. március 30.
A nitrogénárak emelkedése miatt sokan a 2022-es szezon legfenyegetőbb limitáló tényezőjének a műtrágyatermékek bekerülési árait, elérhetőségüket látják. Az IKR Agrár kertészeti üzletágával dolgozó partnereknek azonban idén sincs mitől tartaniuk, a helyzetre ugyanis két eltérő megoldást is kínálunk kibővített termékportfóliónkkal.
2022. március 22.
A meszezőanyagokat sokszor egy kalap alá vesszük, és előfordul, hogy olyan anyagot használunk, amely nem felel meg a céljainknak és a területeink adottságainak. Az anyagok kiválasztása során érdemes 3 paramétert megvizsgálni.
2022. február 6.
A növények kisebb mennyiségben (10-50 kg/ha) igénylik ezeket az elemeket.
2021. május 26.
A minőségi almatermesztők évtizedek óta tudják, milyen jelentős tápelem a kalcium, és annak pótlása milyen fontos technológiai tényező. A régebbi ültetvényekben szinte csak a talajra kiszórt mésszel (cukorgyári mésziszap vagy mészkőpor) történt a pótlása.
2019. október 13.
Mivel a kalcium mozgása korlátozott a növényben, a kalciumtáplálás kritikus jelentőségű lehet dinamikus fejlődési szakaszokban, de fontos a megfelelő növényegészségi állapot fenntartásában a növény egész élete folyamán. A kalciumion a talaj legmeghatározóbb kationja, számos pozitív hatást gyakorol szerkezetére, minőségére.
2019. augusztus 20.
Az almamoly továbbra is folyamatosan rajzik, nem különíthető el, hogy valójában a mostani hányadik nemzedék lehet. Más gyümölcsökön szintén repked a barackmoly és a keleti gyümölcsmoly.
A napraforgó és a repce együttes vetésterülete megközelíti az 1 millió hektárt. Repcéből 2017-ben és 2018-ban egyaránt több mint 300 ezer hektárt takarítottak be. A termésátlagok alakulása jól mutatja, hogy nemcsak a kedvezőbb évjáratok, hanem a gazdaságosságot szem előtt tartó, nagy termést célzó intenzív termesztéstechnológiák is megvetették lábukat. A…
Lapszám:
2019. július
Év:
2019
Hónap:
július
2018. május 20.
Legkedveltebb gyümölcsünk tápanyag-utánpótlása nemcsak a növény egészsége miatt fontos, így érhetünk el megfelelő fizikai tulajdonságokat a gyümölcsnél, jó ízt és eltarthatóságot is.