Folyékony nitrogén gyártásába kezd a VulcanAgro, de továbbra is a talajjavítás a cél

Folyékony nitrogén gyártásába kezd a VulcanAgro, de továbbra is a talajjavítás a cél

Agrofórum Online

A Vulcan Agro abban hisz, hogy amit ma csinálunk, annak nem biztos, hogy holnap már eredménye lesz. Inkább két, három vagy akár öt éves távlatban gondolkodnak a talajjavításban.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Bio palántanevelés - minden, amit tudni kell

2021. május 31. 09:50

Sok kihívást tartogat, nagy odafigyelést, és rengeteg apró trükköt igényel a palántanevelés egy ökológiai szemléletű kertészetben. A Zsámboki Biogazdaságban 2,5 hektáron, azon belül pedig 2000 négyzetméteren zajlik a termesztés, Matthew Hayes 2010 óta gyűjtheti itt a saját tapasztalatokat, és minden évben kísérletezik is valamin. Magyar feleségével majdnem 30 éve ismerkedett meg Angliában, és végül, álmának valóra váltsása érdekében, hogy saját gazdasága legyen, a Pest megyei településre költözött.

Itt a legújabb Väderstad Carrier rövidtárcsa - Bemutatkozott az XT Marcaliban

2022. augusztus 18. 08:42

Mindent ellepő porfelhő nélkül, viszonylag nedves talajon tarthatta meg szántóföldi roadshow-jának utolsó gépbemutatóját a Väderstad. Marcaliban a tarlóhántástól egészen a repce vetéséig bemutatták a szárazságban, aszályban ajánlott talajművelési technológiákat.

A legújabb Lemken leleményességek - Azurit 9 szemenkénti vetőgép és Juwel 10 függesztett ekecsalád

2020. március 4. 11:47

Két komoly technológiai újdonságot mutatott be a Lemken a közelmúltban. A gyártó a folyamatos innovációnak köszönhetően többek között az Azurit 9 szemenkénti vetőgéppel segíti a termelőket, ami egy konkrét technológiára lett kifejlesztve.

A növényvédő szerek alternatívája? - Növényélettan és termésbiztonság - Agrofórum kerekasztal 2. rész

2020. március 5. 05:48

Növényélettannal a termésbiztonság szolgálatában. Ezzel a címmel tartott kerekasztal beszélgetést az Agrofórum a 2020-as AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon. A fórumszínpadon a szakértők számos lényeges információra felhívták a figyelmet.

Trendek és újdonságok a repcenemesítésben - Agrofórum kerekasztal 1. rész

2020. március 4. 11:45

Trendek és újdonságok a repcenemesítésben. Erről is kerekasztal beszélgetést tartott az Agrofórum a 2020-as AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon, amely során a szakmai előadóink számos fontos témát érintettek.

Saját liszt a saját biobúzából - a saját malomban

2021. július 12. 10:49

Gazdapék. Egy fogalom, ami hazánkban még nem ismert kifejezés, ám Franciaországban egyre népszerűbb a termelők körében. A szári Csoroszlya Farmon nyugati mintára, lépésről lépésre építenek fel egy valóban a termőföldtől az asztalig a gazdálkodó kézben összpontosuló rendszert. Ehhez számos bio gabonás kísérlet zajlik náluk, de a közelmúltban adták át kistermelői malmukat is, ami a termékpályafejlesztés egyik legfontosabb eleme volt. Mindezeket látva nem véletlen, hogy a biogazdasággal szorosan együttműködő Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet is Száron rendezte meg 2021-es szántföldi szakmai napját, ahol több tucat gazdálkodó ismerhette meg a Csoroszlya Farm sikerének titkát.