Címke: Kapszaicin

kapszaicin

Agrárhírek / Bulvár

Melyik a gyilkosabb erejű: a húsevő növény vagy a chili paprika?

2024. február 20.

Vajon melyik az erősebb: a chili paprika vagy a húsevő növény? Merthogy mindketten gyilkos erővel rendelkeznek.

Szakcikkek / Házikert

Amit a paprikákról tudni érdemes

2024. február 15.

Egy kis élelmiszeripari összefoglalóként nézzük sorra amit a paprikákról tudni érdemes!

Szakcikkek / Házikert

A csípős paprika csodálatos gyógyhatása

2023. február 19.

A csípős paprikáknak számos jótékony hatása ismert már, és rengeteg kutatást végeztek a kapszaicinnel ennek tudományos alátámasztására.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Hihetetlen változatosságot mutató zöldségfajunk: a paprika

2020. március 21.

A paprika a Solanaceae (Burgonyafélék) családba tartozik, világszerte mintegy 20 faját termesztik, ebből azonban csak 5 számít igazán elterjedtnek. Egyes típusait (fajait) nem friss zöldségként, hanem elsősorban (vagy kizárólagosan) fűszerként, fűszerező anyagként használják fel. Csípősségét a benne lévő kapszaicin nevű vegyület okozza.

Szakcikkek / Zöldség

A chilik csodálatos világa II. - Beltartalmi értékek

2020. január 28.

A chili paprikáknak régóta ismerjük jótékony élettani hatásait is, például bizonyítottan baktériumölő.

Szakcikkek / Egyéb szakmai közlemények

Géntechnológia: hamarosan csípős paradicsomot is fogyaszthatunk!

2019. január 20.

Az íz különleges lesz, mert a tömegesen termesztett paradicsomot és a tápanyagokban gazdag chili paprikát egyszerre érezzük majd ki belőle. A cél nem új gasztrodivat teremtése, hanem az egészségesebb táplálkozás elterjedését segítenék.