11℃ 1℃
március 3. Kornélia, Kunigunda, Frigyes

Címke: Kávé

kávé

Házikert / Ház, táj blog

A járvány ellenére sem esett vissza a kávé iránti kereslet

2020. április 20.

A házon kívüli fogyasztásról a házon belüli fogyasztásra álltak át sokan, miután a világ minden táján korlátozó intézkedéseket vezettek be a kormányok a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

Házikert / Ház, táj blog

Komoly bajba kerülhet a Starbucks

2020. április 11.

A vállalat nemrég tette közzé, hogy március utolsó hetében a meglévő üzletek eladásai éves összevetésben 60 és 70 százalékkal csökkentek.

Házikert / Ház, táj blog

A Starbucks felkészült a legextrémebb forgatókönyvre is

2020. március 21.

A járvány kitörése után a Starbucks egy időre bezárta a Kínában működő kávézói jelentős részét, ami a menedzsment várakozásai szerint egy 430 millió dollár közeli árbevétel-kiesést jelent.

Házikert / Ház, táj blog

Újranyitja kávézói nagy részét a Starbucks Kínában

2020. március 3.

A Starbucks sokáig a legnagyobb kávézólánc volt Kínában, ám január elején a Luckin Coffee megelőzte a amerikai versenytársát.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Felvásárlásokkal növekedne a Nestlé

2020. február 19.

Lassan vissza akarnak vonulni a feldolgozott húsok és a csokoládé piacáról, ehelyett a kávéra és a növényi alapú élelmiszerekre akarnak koncentrálni.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Kávézólánc hódít a tea földjén

2020. február 11.

Az újfajta technológiavezérlet kiskereskedelmi modellt használó kínai kávézólánc, mely 2019 végére több mint 4 500 kávézót üzemeltetett Kína területén.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

A kávé segíthet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban

2019. július 20.

Tudósok felfedezése szerint a kávé stimulálja a barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú az energiaégetés szempontjából. Azt még nem tudják, hogy a koffeinnek van-e ilyen hatása, vagy a kávé más összetevőjének.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Indul az ország első, diplomás Csokoládé-, kávé-, teakészítő mesterképzése

2019. július 12.

Professzionális szinten sajátíthatók el a csokoládé, kávé és tea gyártásával kapcsolatos ismeretek a Szent István Egyetem budapesti Élelmiszertudományi Karán, a szeptemberben induló Csokoládé-, kávé-, teakészítő mesterképzésen. Az ország első, diplomával elismert szakirányú továbbképzésére augusztus 15-ig még lehet jelentkezni.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

A jövő élénkítő itala már nem kávébabból készül - jön a "molekuláris kávé"!

2019. február 19.

Egy 2019-es tanulmány kimutatta: a természetben emberi beavatkozás nélkül található kávéfajták 60 százalékát kipusztulás fenyegeti. Az iparágat a munkaerő-probléma szintén veszélyezteti.