Címke: Kukorica ára

kukorica ára

Agrárhírek / Terményárak

Terménypiac: kiszámíthatatlan és rettenetes

2022. február 28.

Február utolsó hete a világ politikai helyzetét alapjaiban megváltoztatta. A tőzsdei jegyzések ritkán látható mértékben ugrottak meg, majd estek vissza.

Agrárhírek / Terményárak

Szárnyaló búza árak – összeomló minden más?

2020. április 27.

Az ortodox Húsvét miatt rövidebb volt az elmúlt hét, de nem ez befolyásolta az árak alakulását, mert a fekete-tengeri piac leállásával számolnak már a kereskedők.

Agrárhírek / Terményárak

Visszapattant a kukorica a jó tíz éves mélypontról

2020. április 23.

A kukorica ára azt követően pattant fel, hogy jó tíz éves mélypontra került az ár, amely 2009. szeptembert óta nem járt olyan alacsonyan, mint a napokban.

Agrárhírek / Terményárak

A kukorica 2009 óta nem volt ennyire olcsó

2020. április 21.

A nyersolaj árának zuhanásával párhuzamosan csökkent a kukorica ára is, hiszen egyre kisebb a kereslet a benzin iránt, amibe a kukoricából készült etanolt adják adalékként.

Agrárhírek / Terményárak

Terményárak: a közeli határidős jegyzéseket megugrasztotta a koronavírus

2020. március 24.

Március középső hete az európai terménypiacokon hirtelen árugrásokat hozott a búza jegyzésében. Az ok a kínálat hiánya, de nem azért mert elfogyott volna az áru, hanem amiatt, mert nem volt mivel elvinni a vevőkhöz.

Agrárhírek / Terményárak

A koronavírus mellett az eladások túlsúlyba kerülése miatt estek a jegyzések

2020. március 2.

Február utolsó hetében továbbra is a gazdasági visszaesés miatti rossz hangulat volt az uralkodó. Erre erősített rá az USA-ban általánossá vált spekulációs eladási hullám.

Agrárhírek / Terményárak

Az új kulcsszó a Covid-19

2020. február 25.

Február második fele is a Covid-19 névvel jelzett koronavírus hatásának találgatásával kezdődött. A terménypiacok jellemzően néhány napig tudtak erősödni, de a gazdasági lassulás kilátása megállította ismét ezt a folyamatot és az árak megint nagyot estek.

Agrárhírek / Terményárak

Kérdezzen élőben a terményárakról!

2020. február 25.

Ma, február 25-én, és ezentúl minden kedden élőben kérdezhet terménypiaci szakértőnktől. Várjuk 16 és 18 óra között!

Agrárhírek / Terményárak

Jó hetet zártak a gabonapiacok

2020. február 24.

A szójabab árjegyzése három hetes csúcsra emelkedett, miután a Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma a 2020/2021-es gazdasági évre vonatkozó előrejelzésében azt jósolta, hogy az ország szójabab-készletei négy éves mélypontra eshetnek.