4℃ -4℃
február 22. Gerzson, Margit, Zétény

Címke: Kutatás

kutatás

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Sötét jövő előtt áll a szarvasgomba-termesztés

2018. november 29.

A skóciai Stirling Egyetem kutatása szerint hamarosan vége a szép időknek, és a klímaváltozás miatt a jól jövedelmező szarvasgomba-termesztés, mint iparág eltűnhet a század végére.

Agrárhírek / Agrárközélet

Nagy sikert aratott a "Tudományról mindenkinek" programsorozat

2018. november 13.

A programok külön érdekessége volt, hogy a laboratóriumokban az MTA ATK kutatói, tudományos munkatársai személyesen tartották a bemutatókat, ismeretterjesztő előadásokat szórakoztató, a diákok érdeklődéséhez és tudásához igazodó formában.

Agrárhírek / Gépinfo

Magyar kutató sikere a nemzetközi IT versenyen

2018. november 12.

A kutatások legújabb eredményeiről készített prezentációjával Kovács Ádám benevezett az EDEM Visualization Contest 2018. évi versenyére, ahol neves egyetemek versenyzőit megelőzve elnyerte az első díjat.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Változtassunk étkezési szokásainkon! - A Föld jövője múlhat rajta

2018. október 28.

A kutatók szerint a mezőgazdasági termelést is át kellene alakítani. Ebbe beletartozna az emberi egészség számára fontos növények termesztése, valamint a hatékonyabb víz- és trágyafelhasználás.

Agrárhírek / Agrárközélet

Új tudományos hátország a dísznövénykutatásban

2018. október 11.

A Gyümölcs-és Dísznövénytermesztő Kutatóintézet azon fog dolgozni, hogy a jövőben a térség legjelentősebb dísznövénytermesztő központja legyen Magyarország.

Agrárhírek / Agrárközélet

A jövő ételeinek alapanyagai

2018. szeptember 21.

Az élelmiszer-szerkezet kutatása a rengeteg új termék megjelenése miatt egyre inkább előtérbe kerül világszerte.

Szakcikkek / Gyümölcs

A „Solid-set” projekt

2018. július 12.

Miként lehetne egy automatizált rendszerrel megoldani az ültetvény növényvédelmét, öntözését és lombtrágyázását?

Agrárhírek / Agrárközélet

Európa új kutatási irányokat keres a tej és tejtermékek minőségének javítására

2018. június 6.

Idd csak meg a tejet! Erre a mondatra mindannyian emlékszünk a gyerekkorunkból. A tej és a különféle tejtermékek egész életünkben, egészen idős korunkig fontos fehérje- és kalciumforrást jelentenek.

Agrárhírek / Agrárközélet

Közös agrárbiztonsági kutatásokba kezd a Szent István Egyetem és az Óbudai Egyetem

2018. január 26.

A keret-megállapodás hat kiemelt alprogramot, azon belül 26 projektet foglal magába. Három alprogramot az Óbudai Egyetem, hármat pedig a Szent István Egyetem gondoz.