Címke: Léalma

léalma

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Az alma felvásárlási áránál is szabályozott piaci viszonyok kellenének

2019. január 30.

A javaslat értelmében minden, a feldolgozóüzemekbe beszállított almára írásbeli szerződést kellene kötni és a feldolgozóknak augusztus 1-ig a feldolgozandó mennyiség legalább 60 százalékára kell ilyen kontraktusokkal rendelkezniük.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Nem tolonganak a felvásárlók az almáért

2019. január 21.

Rájár a rúd a hazai almatermesztőkre. Bár az elmúlt évben rekordmennyiség termett a kedvelt gyümölcsből az országban, az alacsony árak és a kereslet hiánya miatt szinte alig lehetett túladni a terményen.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Van megoldás a léalmaválságra?

2018. október 22.

Tapasztalatok igazolják, hogy amikor egy határidős szerződést vezetnek be egy mezőgazdasági termékpiacon, akkor a piaci szeplők képesek lesznek megoldani azokat a problémákat, amelyekkel hosszú ideje küzdöttek.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Ismét két feldolgozóval sikerült megállapodni az ipari alma áráról

2018. augusztus 30.

Két újabb feldolgozóval állapodtak meg a gazdák az ipari alma felvásárlási áráról, az Austria Juice Kft. és a Rauch Hungária Kft. egyaránt kilogrammonként nettó 20 forintért veszi át a gyümölcsöt a termelőktől.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Alma-ügy: már 20 forintot kínálnak a léalmáért

2018. augusztus 28.

Elsöprő erejű tüntetéssel folytatódott az almatermelők demonstrációja az osztrák multi méltatlan áraival szemben - fogalmaz a MAGOSZ közleménye.

Agrárhírek / Agrárközélet

Magosz: az étkezési alma ára is „beszakadhat”

2018. augusztus 23.

Nemcsak az ipari, de az étkezési alma ára is „beszakadni látszik” - mondta Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke, az Országgyűlés alelnöke csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Agrárhírek / Agrárközélet

Alma-ügy: a gazdákkal egyeztetett az agrárminiszter

2018. augusztus 22.

Az ipari alma irreálisan alacsony árának ügyéről egyeztetett Nagy István agrárminiszter a gazdák képviselőivel az Agrárminisztériumban.

Agrárhírek / Agrárközélet

Demonstrálnak az almatermelők

2018. augusztus 21.

Félpályás útlezárással, tüntetésekkel tiltakoznak az almatermelők az ipari alma alacsony felvásárlási ára miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban és Anarcson.

Agrárhírek / Agrárközélet

13 forintos alma – ebből demonstráció lehet almalé helyett

2018. augusztus 21.

A Magosz elnöke szerint csak az „őrült profitéhség” indokolja a léalma indokolatlanul alacsony felvásárlási árát.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Nem jutottak dűlőre a léalma felvásárlási árának emeléséről

2018. augusztus 14.

A gazdák továbbra is egyöntetűen visszautasítják az önköltségi ár felét sem tartalmazó, 13 forintos feldolgozói ajánlatot, amely a szervezet szerint az üzemek árainak teljes összhangja miatt felveti a kartellgyanú lehetőségét is.