Címke: Lebontás

lebontás

Blog / Ház, táj

A kertünkbe épített fakupac lakói

2023. november 24.

Megépítettük a fakupacot a kertben, mint természetes élőhelyet az ott élő megannyi állat és növény számára. Milyen állatokat várhatunk albérlőknek? Mivel fognak táplálkozni ezek a fajok? Segítenek nekünk az egészséges kerti élet fenntartásában?

Blog / Ház, táj

Hogyan segíti egy fakupac a kert természetes élővilágát?

2023. november 22.

Egy gallyakból, ágakból és kisebb farönkökből álló halom a kert egyik szegletében többezer különféle állatfajnak ad otthont, amelyek meghálálják, hogy otthont nyújtunk számukra a ház körül. Hogyan segítenek nekünk ezek az állatok, és hogyan építsünk nekik hosszantartó otthont?

Szakcikkek / Talajélet

Talajélet: baktériumok

2023. november 3.

Baktériumok (Bacteria) minden élőhelyen megtalálhatók, Földünk valamennyi talajtípusában otthon érzik magukat. A baktériumok lebontó tevékenységük következtében a biogeokémiai ciklusok nélkülözhetetlen elemei.

PR cikk / PR cikk

A kukoricatarló Cell-es kezelésével sokat nyerhet és sokat spórolhat!

2023. október 3.

A kukorica betakarítása után még nagy érték marad a tarlón, hiszen a szár- és gyökérmaradványok legalább 100 kg nitrogént, 40 kg foszfort és 120 kg káliumot tartalmaznak hektáronként.

Szaktanácsadás

Télen is van feladatunk a komposzttal?

2023. január 30.

Érdemes-e foglalkozni a téli hónapokban is a komposzttal, kell-e ilyenkor is lazítani? Dolgozik a komposzt télen is?

Szaktanácsadás

Mekkora és milyen komposztáló szükséges egy 400 négyzetméteres kertbe?

2022. december 12.

Tervezem a komposztálás elkezdését családi ház körüli kertemben. Mekkora, milyen méretű és típusú komposztálót javasolnak? 4 fős család konyhai hulladékát és kb. 400 nm kerti terület zöldhulladékát szeretnénk majd komposztálással hasznosítani. Vannak idős és fiatal fák, bokrok is a kertben. Rendezett kertről van szó, esztétikus megoldásra gondolok.

Szakcikkek / Növénytermesztés

A szervesanyag-gazdálkodás a hosszútávú jövedelmező termelés alapja!

2022. október 18.

Itt a legnagyobb jelentősége a növénymaradványoknak van, mert ezekhez a növény a talajból már 1x felvette a szükséges szervetlen makro-, mezo- és mikroelemeket, melyekből és a levegőből megkötött szén-dioxidból állított elő szerves anyagot.

Blog / Ház, táj

Komposztálási kisokos

2022. szeptember 30.

Élelmiszer-eredetű hulladék szükségszerűen keletkezik minden háztartásban. Ezek közül szerencsére sok alkalmas arra, hogy komposztáljuk. Mit érdemes tudni a komposztálásról? Mik a tiltólistás hulladékok, és melyek kerülhetnek a komposztra?

Szakcikkek / Növénytermesztés

Nagyon drága lesz, mert a termőtalajból nem gyártanak újat!

2022. szeptember 28.

A talajok értéke is csökken, HA kockabálákban füstölik el a következő évi termések jó részét!