Címke: MTZ

MTZ

Agrárhírek / Gépinfo

Dögös mindenes Fehéroroszországból: MTZ/Belarus 1523 traktor

2023. december 4.

Felfrissített külsejű MTZ/Belarus 1523-as traktort mutatott be közösségi oldalán a fehérorosz gyártó. A háborús szankciók – úgy tűnik – eddig sem a gyár, sem pedig az ország gazdasági teljesítményét nem vetették vissza számottevően.

Agrárhírek / Gépinfo

Gázüzemű MTZ/Belarus traktorok kerültek piacra, új irány a fehérorosz gyártónál

2023. október 2.

Egyelőre 200 darab készült el az MTZ/Belarus gázüzemű motorral felszerelt traktoraiból, amelyek nagy segítséget nyújtanak a gazdáknak az üzemanyagköltség visszaszorításában.

Agrárhírek / Gépinfo

Klíma utólagosan beszerelhető még a régi MTZ traktorokba is

2023. július 10.

Hőségriadót rendelt el az országos tiszti főorvos hétfőtől Magyarországon, amely egyelőre szerdáig lesz érvényben. Ne legyenek illúzióink, az extrém nyári hőség hazánkban is egyre gyakoribb vendég lesz, amire érdemes felkészülniük a mezőgazdaságban dolgozóknak is.

Videó

A legújabb MTZ, a magyarra festett Carraro traktor és a gépkímélő üzemanyag - AGROmashEXPO 2022

2022. február 2.

Nem nevezhető minden szempontból hagyományosnak a 2022-es AGROmashEXPO, hiszen a koronavírus járvány miatt kevesebb volt a kiállító és a kisebb a terület. De így is voltak érdekességek, például az olasz Carraro két új, különleges grafikával díszített traktora - az egyiken olasz térkép, a másikon pedig a magyar Parlament, a Lánchíd és a Mátyás templom kapott helyet. Bár az AGROmashEXPO-n mindig a gépeké a főszerep, az input, az alkatrész és például az üzemanyag is szerephez jut. Az ANDL Kft. kisgépei mellett például az ASPEN alkilát benzinnel ismertette meg a szakmai közönséget. Míg a hagyományos üzemanyagban nagyjából 100 különböző veszélyes anyag található, addig az 5 éves szavatossággal rendelkező ASPEN 4 és ASPEN 2, tehát a négy és kétütemű motorokhoz ajálott termék jelentősen csökkenti a környezetterhelést, védi a gépkezelők egészségét és magát a gépet is. Belarus traktorok nélkül nincsen agrárkiállítás, így AGROmashEXPO sem. A fehérorosz traktorgyár legújabb típusai a Royal Traktor standján kaptak helyet.

Szakcikkek / Gépészet

75 éves az MTZ traktor

2021. január 28.

A Minszki Traktorgyárat 1946. május 29-én alapították. A kezdetektől napjainkig közel 4 millió MTZ traktor gördült le a futószalagról. A gyár kínálatában több mint 100 traktortípus szerepel, így érthető, hogy a «BELARUS» márkát a világ összes országában ismerik. Az MTZ traktorok Magyarországon 1958-ban jelentek meg. Amint az eladott darabszám is bizonyítja, a traktorok kiállták az idő próbáját.

Agrárhírek / Gépinfo

Eredményes szántóföldi bemutató 11 gépkapcsolattal az Alfa-Gép Kft. szervezésében

2020. október 19.

Szeptember végén megrendezett szántóföldi gépmutatón az Alfa-Gép Kft. széles termékkínálatot vonultatott fel a szép számú érdeklődők nagy megelégedettségére.

Szakcikkek / Gépészet

Tudja-e Ön? - Melyek a leggyorsabb traktorok a világon?

2020. március 11.

Az emberekben él a kíváncsiság, hogy a traktorok műszaki paraméterei alapján milyen maximális sebességet lehet elérni. Az idők során számos csúcsdöntési kísérlet szerveztek, ahol széria traktorokkal, illetve azok „felturbózott változataival” igyekeztek mind feljebb tornázni a világcsúcsot.

Agrárhírek / Gépinfo

Agritechnica 2019

2019. október 21.

A hannoveri kiállítás újdonságainak konkrét megismerésére néhány hetet még várni kell.

Agrárhírek / Bulvár

Ilyen MTZ traktort még nem láttunk! - Aranyozott erőgép egy parkolóban

2018. december 11.

Valószínű, hogy ez az egyik legvagányabb Belarus MTZ 1221.2, ami valaha is legördült a fehérorosz gyártósorról.