Címke: Olaszrizling

olaszrizling

Szakcikkek / Szőlő-Bor

Kemendy Tradicionális Pezsgőműhely, ahol minden palack egyedi

2021. november 28.

A pezsgőműhelyben nem készülnek nagy tételek, sőt, nincs olyan palack, ami ne menne keresztül László kezén, amibe bele ne szagolt volna.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

150 tétel az Olaszrizling Október Nagykóstolón

2020. október 12.

Több mint 80 borászat mintegy 150 tételét kóstolhatják meg az érdeklődők az Olaszrizling Október Nagykóstolón október 17-én a Corinthia Hotel Budapestben.

Szakcikkek / Szőlő-Bor

Az Etyek-Budai borvidék múltja, jelene és lehetőségei

2020. március 30.

E havi lapszámunkban az Etyeki-Budai Borvidéket mutatjuk be. Megismerhetők a borvidék termőhelyi adottságai és a szőlőtermelés helyi tradíciója, valamint a borturizmus alapját jelentő vendégcsalogató rendezvények.

Szakcikkek / Szőlő-Bor

Somló: Isten ittfelejtett kalapja

2019. október 29.

Hazánk egyik legkülönlegesebb borvidékének történetén, történelmén kalauzolja végig a szerző az olvasókat. A Nagy-Somlói borvidék a fehérszőlők és fehérborok termőterülete, az ajánlott öt fajta: Furmint, Juhfark, Hárslevelű, Tramini és Olaszrizling. Az írásból az is kiderül, hogy miért nevezik a somlói bort a nászéjszakák borának.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Fantasztikus magyar sikerek az év utolsó nagy nemzetközi borversenyén

2019. szeptember 6.

A legtöbb aranyat a magyar pincészetek közül ezúttal is a Varga szerezte, de mellettük több hazai pincészet is kiemelkedően szerepelt.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Dunai Bernadett: a borfogyasztási trendek alapján a minőségi borok egyre inkább előtérbe kerülnek

2019. január 29.

Kiemelkedően jó évet zárt a Dubicz Borászat 2018-ban. A pince tavalyi eladási statisztikái összhangban vannak a magyar borászatot jelenleg befolyásoló trendekkel: a minőségi borok egyre inkább előtérbe kerülnek, a fogyasztók nagyobb arányban választják a nívós, díjnyertes termékeket.