2025. február 5.
Az ősbúzák vajon mennyire alkalmasak arra, hogy ökológiai termesztésbe vonjuk be őket? Mit is értünk pontosan kovász alatt?
2025. február 4.
Az ősgabona és kovász fogalma sokakban bizonytalanságot ébreszt. Videónkkal ezeket a kételyeket szeretnénk eloszlatni.
2024. július 1.
Csaknem hatvan helyszín került fel a térképre, amely a vásárlók számára mutatja, hogy hol lehet ősgabonából készült termékeket vásárolni.
2024. május 27.
Érezhető egyfajta trend az egyéb búzafajok élelmiszeripari felhasználását illetően. Így kerültek képbe a pelyvás „ősgabonák”: a tönkölybúza, a tönkebúza és az alakor.
2023. február 3.
Változatos szakmai programokkal, érdekfeszítő témákkal, hazai és nemzetközi előadókkal, a tapasztalatcserének helyt adó műhelymunkákkal várják a biogazdálkodás jelenlegi és jövőbeli szereplőit.
2022. január 17.
A tájfajta ősgabonák kiállták az idő próbáját és a jövőben is kulcsszerepet kaphatnak. Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) többéves munkája eredményeként a napokban kerülnek kiskereskedelmi forgalomba azok a hazai ökológiai termesztésből származó tönke és alakor tájfajta ősgabona lisztek, amelyek izgalmas sokszínűséget hoznak a gasztronómiába. A magas beltartalmi értékű, egészséges, különleges ízvilágú lisztek elsőként hazai kézműves pékségek kemencéiben bizonyítottak. Legújabb receptjeiket mi is megmutatjuk cikkünkben.