Címke: Pálinka

pálinka

Házikert / Ház, táj blog

Hazánk kincsei I. rész – Őrségi magolajok

Ezt a cikksorozatot azért indítom el, mert szeretnék a blogba a „Ház” mellé egy kis „Táj”-at is belevinni. Az első részben Őrség legnagyobb kincseiről ejtek szót: a növényi olajokról és magőrleményekről.

Agrárhírek / Agrárközélet

Díjátadó ünnepséggel vette kezdetét a 20. Gyulai Pálinkafesztivál

2019. április 13.

A pálinkafesztivál nyitónapján bemutatták a Kárpát-medencei Nemzeti Összetartozás Pálinkáját is, amely magyarországi pálinkákból és határon túli párlatokból készült. A közönséget a pálinkák és a gasztronómiai bemutatók mellett számos koncerttel várják.

Agrárhírek / Agrárközélet

Kiváló magyar termékek hódíthatják meg Londont és Düsseldorfot

2019. március 18.

Két nemzetközi kiállításon népszerűsíti a magyar termékeket az Agrármarketing Centrum (AMC). Először vesz részt önálló standdal az International Food and Drink Event (IFE) rendezvényen. A düsseldorfi ProWein Szakkiállításon pedig hat év kihagyás után a tavalyi évtől szervez újra rendszeres megjelenést a Társaság.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Történelmi körtefajták újratöltve

2019. február 27.

A történelmi körtefajtáink közül most további hármat mutatunk be olvasóinknak, melyek az Arabitka, a Bohusné körte és a Tüskés körte.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Otthoni pálinkafőzés: valami nem stimmel a számokkal!

2019. február 21.

Csak egyharmada van használatban a magánfőzők által bejelentett lepárlóberendezéseknek a NAV 2018-as adatai alapján.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Vesszük a házi pálinka főzőberendezéseket, mint a cukrot

2019. január 30.

Tavaly nagyjából 2500 főzőberendezést vettek nyilvántartásba az országban. A legtöbb üstöt Borsodban regisztrálták, olyannyira, hogy az északkeleti megyében vásárolták tavaly az országos mennyiség közel egyötödét.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

A pálinka nem játék! - Csak a kiváló minőség az elfogadható

2018. december 13.

Ez az írás a húszas éveinek elején járó Szőllősi Kristófról szól, aki, többek között, az ország legnagyobb pálinka- és párlatversenyén a Quintessence-n kategória győztes lett, és megmutatta, hogyan is lehet, illetve kellene ezt csinálni.