Címke: Platán

platán

Szaktanácsadás

Egy új betegség tünetei láthatók a platánfa fiatal hajtásain?

2023. szeptember 10.

Kertünk dísze egy magas platánfa a gyep közepén. Az utóbbi években egyre gyakrabban figyeltem meg rajta a fiatal hajtások leveleinek torzulását és elszáradását. Színe fehéres, nem sötét. Egy új betegségről van szó? Hogyan tudunk védekezni ellene?

Szaktanácsadás

Mitől sárgulnak a platánfa levelei?

2022. június 26.

Tavaly ültetett platánfánk levelei elkezdtek sárgulni. Apró sárga foltok tömege látszik rajtuk és a hátoldalukon kicsi rovarok mozognak. A fiatal levelei is sárgulnak és gyorsan elhalnak. Lehet, hogy nem is azonos az oka? Mik ezek, hogyan menthetem meg a fát, melyet a kertünk díszének szántunk?

Szaktanácsadás

Miért sárgulnak már most a platánfák?

2020. augusztus 14.

Utcánkban a platánfa levelei sárgulnak. Sajnos a fa lombját nem lehet elérni, közelről nem tudtam megnézni. Inkább a fiatal leveleknél lép fel az elváltozás. Mi okozza?

Szaktanácsadás

Mit tehetünk a platánrák ellen?

2019. december 13.

S. Richárd kérdése: A parkokban álló platánfák törzsén burjánzó képleteket figyeltem meg. Mi okozhatta ezeket a daganatokat? Mit tehetünk ellene?

Szakcikkek / Táj-Tér-Kép

A kínai közkertek legfontosabb elemei

A legszembetűnőbb különbség a hazai közparkokhoz képest Kínában a parkok intenzív használata: idősek, családosok csoportokban használják a parkokat hétköznapi életük természetes részeként.

Szaktanácsadás

Mitől foltosodik és hal el a platán levele?

2018. június 14.

S. Csaba kérdése: Platánfánk levelein cikk-cakkos elhaló foltok láthatók. Mi okozza?