Címke: Szójabab

szójabab

Agrárhírek / Terményárak

Pluszban a főbb gabonafélék

2019. november 20.

A kukorica és a szója ára azért mozgott széles tartományban, mert egyrészt a hétfői mozgást korrigálták az árak, másrészt a hétfői betakarítási adatok alapján a kukorica a várnál lassabban ütemben kerül a tárolókba.

Agrárhírek / Terményárak

Árcsökkenéssel kezdték a hetet a fő gabonafélék

2019. november 19.

A kukorica 0,6, a búza 0,1 százalékot vesztett értékéből, ám később a búza kurzusa magára talált és 0,4 százalékos plusszal a vékánkénti 504 dollárcentes szint közelébe kapaszkodott a kurzus.

Agrárhírek / Terményárak

Optimista jelek a szójabab piacán

2019. november 17.

A kereskedők és a mezőgazdasági termelők fokozott figyelmet fordítanak a kereskedelmi tárgyalásokra, mivel az Egyesült Államok mezőgazdasági kivitelében jelentős szerepet játszanak a kínai szójabab-eladások.

Agrárhírek / Terményárak

A jobb időjárás miatt csökkent a búza ára

2019. november 14.

A jelenlegi árcsökkenést az okozta, hogy a szakértők szerint az időjárás jobbra fordulásával enyhültek azok az aggodalmak, amelyek szerint a hideg időjárás kárt tehet a földeken a főbb termőterületeken.

Agrárhírek / Terményárak

Újabb rossz nap után pluszban a kukorica

2019. november 9.

A kukorica 1,2 százalékkal 380 dollárcent közelébe drágult vékánként pénteken kora estére magyar idő szerint Chicagóban azt követően, hogy nap közben 372,6 dollárcentes szinten is kötöttek üzletet.

Agrárhírek / Terményárak

Két hetes mélypont után drágult a szójabab

2019. október 29.

A kukorica piacán nem várnak érdemi változást a keresleti oldalon, ez csak a Kína és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi konfliktus enyhülése változtatna.

Agrárhírek / Terményárak

Kétnapos emelkedésben a búza ára

2019. október 25.

A Közel-Keleten és Észak-Afrikában is jelentős mennyiségek vásárlásait jelentették be a nagy gabonaimportőrök, ami az árak emelkedését támasztotta alá.

Agrárhírek / Terményárak

Három napos csökkenés után emelkedik a kukorica ára

2019. október 22.

A búza ára 1,4 százalékkal 529 dollárcent fölé drágult, míg a szójabab 1,1 százalékkal a 933,5 dollárcentes vékánkénti szintre menetelt.

Agrárhírek / Terményárak

Emelkedést várnak a szójabab grafikonján

2019. szeptember 27.

Az optimizmust az fűti, hogy Kína amerikai szójababot vásárolt, ezzel szemben áll, hogy az afrikai sertéspestis korlátozza a keresletet.

Agrárhírek / Agrárközélet

Indokolt lenne egy hazai szójafeldolgozó-üzem létesítése

2019. augusztus 31.

Az Európai Unió a fehérjetartalmú takarmánynövényekből hiánnyal küzd, igényei kétharmadát csak importból tudja fedezni.