Címke: Táplálkozás

táplálkozás

Szakcikkek / Zöldség

Spenót, ami ilyenkor is vethető

2022. október 11.

Koraiságából adódóan, valamint rövid tenyészideje miatt alkalmas a fogyasztási idény széthúzására.

Szakcikkek / Házikert

Hogyan készítsünk Bokashi komposztot 5 egyszerű lépésben?

2022. szeptember 10.

Hogyan készül a Bokashi komposzt, és miért hatékonyabb ez a megoldás, mint a többi komposztálási módszer?

Szakcikkek / Házikert

Hogyan termesszünk otthon mikrozöldeket?

2022. szeptember 7.

A mikrozöldek az elmúlt évtizedben a kulináris világ meghatározó részévé váltak, és káprázatos színekkel, valamint élénk ízvilággal gazdagították az ételeinket.

Agrárhírek / Életmód

Növényevésre fel!

2022. június 23.

Ha a Föld összes fogyasztója áttérne a növényi alapú étrendre, sokkala nagyob mennyiségű növényi táplálék válna elérhetővé.

Agrárhírek / Életmód

A befektetők a gyártóktól és a kormányoktól várják a „táplálkozási válság” megoldását

2021. december 25.

A helytelen táplálkozás költségei a becslések szerint a globális jövedelem körülbelül 5%-át teszik ki évente.

Agrárhírek / Életmód

Négy év múlva érheti el a csúcsot az európai húsfogyasztás

2021. április 1.

A növényi alternatívák gyors növekedése azzal jár, hogy a hagyományos hús fogyasztása csökkenni kezd majd a jövőben.

Agrárhírek / Életmód

Viszlát szója! - A repce lehet a jövő növényi fehérjeforrása

2020. november 22.

A repcefehérje hasonló hatásokat váltott ki az anyagcsere paraméterekben és a szív- és érrendszeri kockázati tényezőkben, mint a szójafehérje.

Agrárhírek / Agrárközélet

Trendforduló a felvágottak piacán Németországban

2020. augusztus 29.

Az év első felében a Rügenwalder Mühle 50 százalékkal tudta növelni vegetáriánus „húsgombócok” és a húst nem tartalmazó mortadella eladásait.

Agrárhírek / Életmód

Jöhet a húsadó! - Az emberi egészség megóvása a cél

2018. november 16.

A tanulmány szerint, ahogy az egészségre ártalmas egyéb termékek, mint például az alkoholos italok, a dohányáruk és a cukor megadóztatása, úgy a vörös és feldolgozott húsokra kivetett adó is az egészségesebb élelmiszerek felé terelheti az embereket.