Címke: Tápoldat

tápoldat

Blog / Ház, táj

A krizantém gondozásának aranyszabályai

2019. november 21.

A dísznövény-nemesítők évszázados munkájának köszönhetően a sokoldalú és változatos krizantémnak sikerült kilépnie a „temetői virág” szerepéből, és mára a vágott, cserepes és kerti változataival meghódította az otthonokat, a kerteket és a parkokat is. Mit tehetünk házikert-tulajdonosként azért, hogy margitvirágaink éveken keresztül legszebb pompájukban, egészségesen növekedjenek?

Szakcikkek / Zöldség

Zöldség-palántanevelés és buktatói (II.)

2019. november 3.

Kétségtelen, hogy a legtöbb vita a palántanevelés kapcsán a földkeverékek minősége és használhatósága körül zajlik. A fertőzöttség veszélye minden olyan közeg esetében fennáll, amelyet már növénytermesztésre használtak.

Agrárhírek / Életmód

Egy virágkötészet napi tevékenységei I. rész

2019. szeptember 13.

Miután beérkeznek az üzletbe a palánták, cserepes növények vagy vágott virágok, első fontos feladat a számukra megfelelő környezet kialakítása.

Szakcikkek / Zöldség

Mikor fejtrágyázzuk zöldségnövényeinket?

2019. június 9.

Szakcikkünk a trágyázás időzítésének és a tápanyagok megosztásának fontosságát ismerteti a szabadföldi zöldségtermesztésben.

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

Zöldségfélék kénigénye és kéntrágyázása

2019. április 24.

A kénhiányban szenvedő növény fejletlenebb, mivel gátolt a sejtosztódása és a fehérje szintézise. A ként a növények főleg szulfát formában veszik fel a talajból, de a levegő kéndioxid-tartalmát is képesek hasznosítani. Magában ként trágya formájában nem szoktunk adni, más tápelemek kísérőanyagaként visszük a tápoldatba (talajba).

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

Tápoldatozás a növény szabályozásának egyik fontos kulcsa

2019. március 20.

A tápoldatra alapozott termesztés Magyarországon a ’90-es évektől jelent áttörést a kertészeti ágazatban, elsőként a hajtatásban. Azóta a technikai fejlődés megnyitotta az utat a profi kertészetek mellett a kiskerti és a szabadföldi termesztés irányába is.

Blog / Ház, táj

Mire figyeljünk szobanövényeink átültetésénél?

2018. november 2.

Az átültetés időpontjára univerzális szabály nincs. Nagy általánosságban véve tél végén-tavasz elején ültetünk át, de a legtöbb szobanövény esetében tavasztól őszig el lehet végezni a munkát.

Szakcikkek / Zöldség

A tápoldatos zöldségtermesztés szabályai

2017. december 30.

A tápoldatos termesztés nem csupán a szilárd műtrágyák feloldása, és folyékony formában történő kijuttatása.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Csökkentett hatóanyag tartalmú tápoldatokat vontak ki a forgalomból

2015. december 23.

Orchideákhoz és áfonyákhoz ajánlott tápoldatokat vontak ki a forgalomból, mert azok magnézium tartalma 2 százalék helyett csupán 0,5 százalék.

Agrárhírek / Agrárközélet

Több száz illegálisan árusított termésnövelő anyagot zárolt a NÉBIH

2015. május 29.

Összesen 61 millió forint értékű, engedély nélkül árusított termésnövelő anyagot vont ki a forgalomból a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága egy múlt heti ellenőrzésen.