Címke: Termőföld

termőföld

Agrárhírek / Agrárközélet

1,31 millió forint egy hektár termőföld átlagára

2019. június 18.

Az árak emelkedése immár bő évtizedes távlatban töretlen, így a tavalyi 9%-os drágulás alapján elmondható, hogy egy hektár, 2010-ben vásárolt termőföld ára 2018-ra összességében már átlagosan két és félszeresére emelkedett.

Agrárhírek / Agrárközélet

Az osztatlan közös tulajdonnal érintett földeket a gazdáknak adnák

2019. június 11.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara karcagi agrárfórumán és fajtabemutatóján a szakminiszter több aktuális ügyről (öntözésfejlesztés, állattenyésztési törvény, osztatlan közös tulajdoni forma stb) is szót ejtett.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Kevésbé drágultak tavaly a termőföldek - a szőlő és a gyümölcsös a legdrágább

2019. május 29.

Ismét áremelkedés jellemezte a magyarországi termőföldpiacot 2018 első három negyedévében, a növekedés mértéke ugyanakkor 2015 óta először mutatott csökkenést, annak ellenére, hogy a forgalom nem esett vissza 2017-hez képest.

Agrárhírek / Agrárközélet

Katasztrófához vezethet, ha tovább csökken a biodiverzitás

2019. május 24.

A növényi vegetáció produktivitásának csökkenése mellett ami igazán rémisztő, az a beporzásért felelős rovarok számának drasztikus csökkenése. Mellettük a kártevőket pusztító madarak és az óceánok és tengerek táplálékláncának alapját képező halfajok száma is drámai csökkenést mutat.

Agrárhírek / Agrárközélet

Tovább drágultak a termőföldek

2019. február 28.

Az adatok ismertetése során elhangzott, hogy tavaly egy hektár termőföld országos átlagára 1,437 millió forint volt, ami 12 százalékkal magasabb a 2017-es átlagárhoz képest.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Ideális talajteszt - Ismerjük meg jobban termőföldünket!

2019. február 18.

A hagyományos vegyi profil mellett, a VitTellus a talaj fizikai és biológiai egyensúlyát is méri, majd számszerűsíti. Tökéletes módszer, hogy a gazdák még jobban megismerjék földjüket, és a számok ismeretében megalapozottabb döntéseket hozzanak például a növényvédő szerek használatáról.

Agrárhírek / Agrárközélet

Jogellenes földszerzés miatt 68 milliós bírság

2018. december 23.

Jogellenes földszerzés miatt 68 millió forintot kell kifizetnie egy német férfinek a magyar állam részére egy polgári perben született elsőfokú ítélet szerint - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség pénteken közleményben.

Agrárhírek / Agrárközélet

Jelentősen változott a földforgalmi törvény - Ezeket kell tudni földvásárlásról

2018. december 12.

Az agrárkamara területi szervei foglalhatnak állást a jövőben a földadásvételi szerződésekről, a kialkudott ár megítélésekor pedig figyelembe kell venni a föld jövedelemtermelő képességét.

Agrárhírek / Agrárközélet

Termőföld: kevesebb cserélt gazdát, de magasabb áron

2018. december 9.

A KSH összefoglaló kiadványa szerint tavaly 73 ezer hektár földet értékesítettek, ami az azt megelőző évi harmada. A legtöbb termőföld Bács-Kiskun megyében cserélt gazdát. Nőttek a földbérleti díjak is.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Tovább emelkedett a termőföld ára, de lassult a drágulás üteme

2018. december 2.

Az elmúlt évben a szántó ára az átlagnál kisebb mértékben, 3,7 százalékkal emelkedett, így egy hektár szántóföld átlagára 1,4 millió forint volt.