Címke: USDA

USDA

Agrárhírek / Terményárak

Megint a hároméves mélypontról fordult vissza a kukorica

2024. február 28.

Alapvetően emelkedő árakat lehetett látni a keddi kereskedési napon a terménypiacokon. Chicagóban a búza 1,8 százalékkal, a kukorica 0,8 százalékkal, a repce pedig 1,5 százalékkal került többe, mint előző nap. A szójabab ára 0,2 százalékkal csökkent. Európában a malmi búza ugyan olcsóbb lett, de a kukorica, a repce és a takarmánybúza kurzusa is pluszban zárt.

Agrárhírek / Terményárak

Csaknem 4 százalékkal lőtt ki a búza ára

2024. február 21.

Jobbára emelkedő árakat lehetett látni a keddi kereskedési napon a terménypiacokon.

Agrárhírek / Terményárak

Tovább csúsztak a lejtőn a terményárak

2024. február 16.

Alapos mínuszokat hozott a csütörtöki kereskedési nap a terménypiacokon. Chicagóban a búza 3,3 százalékkal, a kukorica 1,2 százalékkal, a szójabab 0,6 százalékkal, a repce pedig 2,5 százalékkal került kevesebbe, mint előző nap. Európában mind a négy kiemelt agrártermék, a malmi búza, a kukorica, a repce és a takarmánybúza kurzusa is mínuszban zárt.

Agrárhírek / Terményárak

Kukorica: három éve nem volt ilyen olcsó

2024. február 8.

Főleg mínuszokat hozott a szerdai terménypiaci kereskedés, egyedül az amerikai búza ára emelkedett a főbb kurzusok közül. Chicagóban a búza 1,1 százalékkal került többe, a kukorica 0,7 százalékkal, a szójabab szintén 0,7 százalékkal, a repce pedig 0,8 százalékkal került kevesebbe, mint előző nap. Európában mind a négy kiemelt agrártermék, a malmi búza, a kukorica, a repce és a takarmánybúza kurzusa is mínuszban zárt.

Agrárhírek / Terményárak

Rossz termésjelentésekre számít a piac

2024. február 7.

Alapvetően emelkedtek az árak a terménypiacokon a keddi kereskedési napon, csak az amerikai kukorica kurzusa jelentett kivételt a főbb piacokon. Európában mind a négy kiemelt agrártermék, a malmi búza, a kukorica, a repce és a takarmánybúza kurzusa is pluszban zárt.

Agrárhírek / Terményárak

Csalódást keltettek az amerikai exportadatok

2024. február 2.

A búza drágult Amerikában és Európában is, ám a többi fő árucikk vesztett értékéből a csütörtöki kereskedés során a terménypiacokon.

Agrárhírek / Terményárak

A búza határidős ára emelkedett a magasabb exportértékesítések miatt

2023. december 15.

Amerikában vegyes összképet, Európában határozott eladói nyomást lehetett látni a csütörtöki terménypiaci kereskedésben. Chicagóban a búza 1,9 százalékkal, a szójabab pedig 0,7 százalékkal drágult, miközben a kukorica stagnált, a repce értéke pedig 0,5 százalékkal csökkent. Európában mind a négy kiemelt agrártermék, a malmi búza, a kukorica, a repce és a takarmánybúza kurzusa is mínuszban zárt.

Agrárhírek / Terményárak

A felhőszakadások miatt zuhantak be az árak 

2023. december 14.

Alapos mínuszokat lehetett látni a terménypiacokon a szerdai kereskedés során. Chicagóban a búza 3 százalékkal, a kukorica 1 százalékkal, a szójabab 1,1 százalékkal, a repce pedig 1,5 százalékkal értékelődöt le. Európában mind a négy kiemelt agrártermék, a malmi búza, a kukorica, a repce és a takarmánybúza kurzusa is mínuszban zárt.

Agrárhírek / Terményárak

Drágult a búza a franciaországi termelési problémák miatt

2023. december 13.

Emelkedtek a terményárak a terménypiacokon kedden mind a tengerentúlon, mind Európában.