Címke: WHO

WHO

Agrárhírek / Növényvédelem

Franciaország dönthet arról, hogy maradhat-e nálunk a glifozát hatóanyag

2023. október 17.

Uniós szinten nem volt elegendő többség ahhoz, hogy meghosszabbítsák tíz évre a glifozát tartalmú növényvédő szerek Európai Unión belüli használati engedélyét. Azonban ellene sem alakult ki többség. Egy német mezőgazdasági szaklap megnézte, hogy vajon melyik ország hogyan szavazott.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Baj van az Aloe verával és az ázsiai savanyított zöldségekkel, rákkeltőek lehetnek

2023. július 23.

A közelmúltban történt, hogy a WHO – mint az minden évben megszokott – közzétette a listát, amit rákkutató szervezete, a Nemzetközi Rákkutató Ügynökség (IARC) állított össze. Az ügynökség az emberre nézve „lehetségesen rákkeltő” anyagok közé sorolta az aszpartámot is. Ezzel azonban jóval kevesebb meglepetést okozott, mint azzal, hogy a listára felkerült az Aloe vera, illetve az ázsiai savanyított zöldség is.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Különös döntés: rákkeltő lehet az aszpartám, mégsem tiltották be

2023. július 15.

Rákkeltő lehet az aszpartám, de kis mennyiségben fogyasztva biztonságos – ezt a salamoni ítéletet hozta a WHO a népszerű édesítőszerrel kapcsolatban.

Agrárhírek / Növényvédelem

Létrejött a hazai agrárkutatás történetének egyik legjelentősebb összefogása

2022. július 11.

Hivatalosan is elindult az „Agrárbiotechnológia és precíziós nemesítés az élelmezésbiztonságért” Nemzeti Laboratórium (NL).

Agrárhírek / Életmód

Melyek az élelmiszer-biztonság kritikus pontjai? - Tények és hiedelmek

2018. december 6.

Nagy kárt okoznak azok a média- és internetforrások, melyek azt hirdetik egy-egy élelmiszerről, hogy egészéges, és nem teszik hozzá, hogy egy élelmiszer nem lehet egészséges, kizárólag a biztonságos élelmiszereken alapuló, változatos táplálkozás lehet egészséges.

Agrárhírek / Életmód

Lehet édes az élet cukor nélkül?

2018. november 21.

Aki háta mögött kívánja hagyni a cukorfogyasztást, annak lehetősége van arra, hogy a legtesthezállóbb édesítőszert megtalálja. Annak pedig, aki továbbra is a hagyományos édes ízt választja sem kell félni, persze csak akkor, ha a cukor mennyisége a napi kalóriabevitel 5 -10%-a között mozog.

Agrárhírek / Életmód

Jöhet a húsadó! - Az emberi egészség megóvása a cél

2018. november 16.

A tanulmány szerint, ahogy az egészségre ártalmas egyéb termékek, mint például az alkoholos italok, a dohányáruk és a cukor megadóztatása, úgy a vörös és feldolgozott húsokra kivetett adó is az egészségesebb élelmiszerek felé terelheti az embereket.