Címke: YaraBela

YaraBela

PR cikk / PR cikk

Nem jut szóhoz a tél: fesd át zöldre, Picasso!

2023. február 28.

Nincs tartós hideg, nincs hótakaró, nincs mélynyugalom. Az enyhe idő hozza magával a növényvédelmi problémákkal együtt a növekvő, folyamatos éhséget.

PR cikk / PR cikk

YARA: a gazdák és a növények igényeit is ki tudjuk szolgálni

2023. február 24.

A Yara széles termékskálával és technológiai megoldással áll a gazdák rendelkezésére. A portfólióban megtalálja a számítását az is, aki költséghatékonyabb technológiát választ, az is, aki félintenzíven kíván termelni, és az is, aki nem mond le az intenzitásról.

Szakcikkek / Növénytermesztés

Kevesebb a nitrogén, de ettől még nem dőlhetünk hátra

2022. február 17.

Az őszre kirobbant műtrágya-helyzet miatt gyorsan kellett dönteni a vetésforgó összeállításában és az inputanyag-vásárlásban, vagy éppen nem vásárlásban. Minden lehetőséget mérlegelve sok gazdálkodó úgy döntött, hogy megnöveli a vetésszerkezetében azon növények arányát, melyek kevesebb nitrogénnel is beérik, így több helyen nőni fog a napraforgó és szója vetésterülete. Ami még erősítheti a döntésüket, hogy a hazai és a világpiacon továbbra is nagy a kereslet mindkét növény iránt, stabilan, magas áron értékesíthetőek.

Szakcikkek / Növénytermesztés

Amit a napraforgó kér!

2018. április 26.

Az elmúlt évek egyértelműen kedveztek a napraforgónak. A szélsőséges időjárás mellett az általában jó termésátlagok és a tisztességes felvásárlási árak együttesen növelték a vetésterületet, ami valószínűleg elérte a maximumot, vele együtt az össztermés is.