Címke: Zöldborsó

zöldborsó

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Itt a zöldborsószezon - a KITE Zrt. bemutatta a legújabb fajtákat

2019. június 7.

Az ország minden szegletében jelen vannak a KITE Zrt. és a van Waveren közös együttműködésében kínált zöldborsófajtái. Ma Magyarországon nincs olyan feldolgozó, illetve integrátor, aki az elmúlt években ne használta volna ezeket a fajtákat.

Szakcikkek / Zöldség

Zöldborsó – új trendek a világtermelésben

2018. november 21.

A zöldborsó Magyarországon a zöldségfélék között (a csemegekukorica után) a második legnagyobb felületet elfoglaló növény. Három típusa található meg a termesztésben: kifejtő, velő- és cukorborsó. A hüvelyes zöldborsó termesztéstechnológiák közül a tavaszi vetés, az áttelelő és a nyári termesztés ismert.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

A tavalyihoz hasonló lehet az idei zöldségtermés

2018. október 16.

A zöldségtermés az idén megközelítheti a tavalyihoz hasonló 1,9 millió tonnát, a mennyiséget azonban októberi időjárás még akár 5 százalékkal is befolyásolhatja.

Agrárhírek / Agrárközélet

Jók a terméskilátások az Európa-bajnok magyar csemegekukorica ágazatban

2018. augusztus 16.

Idén az előző évinél és a sokévi átlagnál is nagyobb termés várható, de a csemegekukorica terület több mint fele augusztus közepe után lesz betakarítva, ezért még kockázatos a végső eredményt megbecsülni.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Július végi zöldségpiaci helyzetkép a FruitVeB-től

2018. augusztus 4.

A FruitVeb szerint az időjárás az elmúlt évekhez viszonyítva átlagosnak mondható; a hőmérséklet nem volt szélsőséges, szerencsére kevés volt a hőségnap, ami pozitívan hatott a növények fejlődésére.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Zöldborsókonzerv: Magyarország első helyen az Unióban - de fagyasztani kellene

2018. július 6.

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) nemrég közzé tett jelentése szerint az Európai Unió belső piacán Magyarország számít a legnagyobb zöldborsókonzerv exportőrnek. Ledó Ferencet, a FruitVeb, Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnökét kérdeztük a hírrel kapcsolatosan.

Blog / Ház, táj

Értékes zöldségnövényeink I. rész

2018. június 29.

Hüvelyesek, levélzöldségek, káposztafélék. Nap mint nap használjuk, fogyasztjuk őket, mivel számtalan ételünknek elengedhetetlen alkotórészei, és kiskorunktól kezdve az „egyed, gyermekem, mert egészséges” kategóriába kerültek az érték- és étrendünkben.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Nagy lehetőségek rejlenek a zöldborsótermesztésben

2018. június 20.

Évről évre háromezer tonnányi friss zöldborsót szállítanak a külpiacokra a magyar gazdák, míg az import mindössze 190 tonnára tehető.

Agrárhírek / Agrárközélet

AKI összegzés a nyári mezőgazdasági munkákról

2017. július 28.

Nyári mezőgazdasági munkák 2017. július 17-i állapotáról adott ki összegzést az Agrárgazdasági Kutató Intézet a NAK által begyűjtött adatok alapján.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Nemzetközi vetőmag-kereskedők a NÉBIH fajtakitermesztési állomásán

2017. május 29.

A monorierdői állomáson a budapesti Vetőmag Világkongresszusra érkezett nemzetközi nagyvállalatok képviselőit fogadták.