Ház, táj blog

Pörög a félkész ételek piaca

Agrofórum Online

A koronavírus-járvány miatt számos étterem bezárt, vagy korlátozott kapacitással működik Európában és az Egyesült Államokban. Ezért a fogyasztók több olyan tereméket vásárolnak, amelyet az otthoni főzésnél használnak fel.

A Kraft Heinz megnövelte a félkész ételeket előállító alkalmazottainak számát, miután hatalmasat ugrott a kereslet az otthonukban maradni kényszerülő lakosság részéről – emelte ki az Equilor Befektetési Zrt. A tegnapi nap végére 2,7 százalékkal a 26,61 dolláros szintig emelkedett a vállalat részvényeinek az árfolyama.

A társaság sokat profitál abból, hogy a koronavírus miatt rengetegen vannak otthon és nem éttermekben, illetve menzákon ebédelnek. Az otthoni főzéshez készített Kraft Heinz-termékek iránt megugrott a kereslet. A cég azonban figyelmeztetett, hogy a magasabb árbevétel nem feltétlenül hoz majd nagyobb nyereséget is.

A fűszereket, szószokat, sajtot és tejtermékeket, húsokat, frissítő italokat, kávét és egyéb élelmiszeripari termékeket is gyártó Kraft Heinz Company 3-6 százalékos bevételnövekedésre számíthat a Marketscreener szerint. A nagyobb profit azért nem garantált, mert az átlagostól magasabb fogyasztói kereslet kielégítése többletköltségekkel is jár. Valamint a valutaárfolyamok változásával és az eszközértékesítések hatásával is számolnia kell a társaságnak, amely teljes bevételek 26 százaléka ketchupokból és szószokból származik, a sajtokból és a tejtermékekből 20, snackekből és fagyasztott termékekből is 20 százaléknyi.

„A jelenlegi helyzetben kirajzolódik, hogy rendkívül fontos vállalatunknak a küldetése és hatalmas felelősséggel tartozunk a világ élelmezésének területén. A csapatunk azon dolgozik, hogy az ellátást a lehető legrugalmasabbá tegye. Inspiráló, ahogy mindenki azon dolgozik, hogy a fogyasztók hozzájussanak az élelmiszerekhez” – emelte ki Miguel Patricio vezérigazgató.

A cég globálisan 12 millió dollárt adományozott azért, hogy egyre többen hozzájussanak a szükséges élelmiszerhez. Az Egyesült Államok egyik nagy segélyező szervezetét is 6,6 millió dollárral támogatták.

Negatív hatást gyakorolhat a Kraft Heinz értékesítésére, hogy a várható gazdasági visszaesés miatt több vevő választhatja az üzletekben a saját márkás termékeket.

Gyűjtsük össze a konyhában a húsvéti tojásfestéshez a színezőanyagokat!

2025. április 18. 05:40

A természetes színezőanyagokkal elképesztően változatos húsvéti tojásokat festhetünk az ünnepre.

Kapcsolódjunk be a Tavaszi természetles programba!

2025. április 12. 05:40

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület április 1-től ismét elindította a Tavaszi természetles országos programot, amelynek keretein belül önkéntesen becsatlakozhatunk az Egyesület munkájába.

Helyezzünk ki fészekalapanyagot a madaraknak!

2025. április 8. 05:40

A megfelelő fészekanyag összegyűjtése energia- és időigényes feladat a kertünkben fészkelő madarak számára is, éppen ezért már ezekben a hetekben is kevesebb idejük van a leendő madárszülőknek eleség után nézniük.

Gilisztakomposzt előállítása otthon, egyszerűen II. rész

2025. március 28. 05:40

Milyen hibák miatt válhat büdössé a komposzt? Mit szabad adni a gilisztáknak, és mi tilos?

Kisebb profitra számít idén a Bunge

2020. május 7. 04:36

Az étkezési olajok, a cukor és a bioenergia területén is meredek csökkenésre számít a vállalat azt követően, hogy az etanol ára drámaian esett a piacon.

Negyedik hónapja drágul az élelmiszer a világon

2020. október 9. 07:02

A tejindex alig változott a hónapban, a vaj, a sajt és a sovány tejpor árainak mérsékelt emelkedését ellensúlyozta a tejpor árának csökkenése.

A húsvéti menü alapanyagait is vizsgálják a szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzésen

2023. március 14. 11:41

Március 14-től rendelte el az országos tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára.

Kevesebb élelmiszert adományoznak az emberek?

2023. július 22. 08:10

Az élelmiszerboltok egyre inkább a digitális rendelési rendszerekhez folyamodnak. Így jobban hozzá tudják igazítani a rendelési mennyiségeket a tényleges igényekhez.