2021. november 19.
A zöld papírt felváltó elektronikus regisztráció 2023. februárjától várható, viszont a többi változás már 2022-től hatályba léphet.
2021. november 19.
Oroszország, a világ legnagyobb búzaexportőre, évek óta lobbizik azért, hogy bejusson a hagyományosan Franciaország által uralt algériai piacra.
2021. november 17.
Őshonos, hazai klímán is megfelelően áttelelő növényeink mellett kertünkben számos fagyérzékeny növény is megtalálható, melyet érdemes teleltetéssel, esetlegesen takarással védenünk a téli időjárás lehűléseitől.
2021. november 17.
Ez a cikk a csodálatos Csuporka nevű boltról magáról, és az egyik tulajdonosáról, Szekeresné Brigittáról szól.
2021. november 16.
Közeledik a szántóföldi növénytermesztési szezon vége és bár a mezőgazdaságban soha nem fogy el a tennivaló, talán több ideje marad a gazdálkodóknak arra, hogy visszatekintsenek az elmúlt év történéseire. Érdemes ezt megtenni, részben azért, mert ahogy múlik az idő, kopnak az emlékek és fontos részletek eshetnek ki az emlékezetünkből. Olyanok is, amelyekből tanulhatunk és profitálhatunk. Ehhez szeretnék hozzájárulni ezzel a most induló cikksorozattal, amelynek célja, hogy sorra vegye a legfontosabb növénykultúrákban általam tapasztaltakat, főként növénytermesztési, növényvédelmi szempontból.
2021. november 16.
Csipkerózsának mindazokat a vadon élő rózsafajokat nevezzük, melyeket vadrózsa, gyepűrózsa, mezei rózsa stb. néven is ismerünk, bogyóra emlékeztető terméseit pedig csipkebogyónak, csipkének nevezzük.
2021. november 16.
Az ősz folyamán a többi növényhez hasonlóan a gyepet is fel kell készítenünk a téli időszak körülményeihez, hogy tavasszal szépségét újra élvezhessük.
2021. november 16.
A két év utáni első nemzetközi kiállításon számos érdekes, új traktorfejlesztés volt megtekinthető valós körülmények között.
2021. november 15.
A madárbarát kertben télen sincsenek a nem költöző madarak magukra hagyva. Színes bogyók nyomában, amivel kerti madarainknak kedveskedhetünk.
2021. november 15.
Ismertősök ajánlották a szárított szerves trágya használatát. Van-e különbség a „natúr”és a szárított szerves trágya összetételében, felhasználásában?