Növénytermesztés
Növénytermesztés

E-permetezési napló – Kitolják a határidőt, változtatnak a szabályokon

E-permetezési napló – Kitolják a határidőt, változtatnak a szabályokon

Agrofórum Online

A NAK, a MAGOSZ, a GOSZ, a FruitVeb, a HNT, a Gyógynövény Szövetség, illetve a Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara kezdeményezésére fél évvel később, 2023. január 1-jétől vezetik be a e-permetezési naplókról szóló jogszabályt - közölte Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

A kamarai vezető arról is tájékoztatott, hogy csak a szántóföldi növénytermesztőket érinti majd a kötelezettség, és kizárólag a rovarölő szeres kezeléseket kell 24 órán belül digitálisan bejelenteni. Emellett a korábbi tervekhez képest változást jelent még az is, hogy a 10 hektárnál kisebb területet művelő gazdák mentesülnek a kötelezettség alól.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Íme, az 5 legérdekesebb beporzó!

2024. május 22. 09:10

Bár a beporzás kapcsán az embereknek elsősorban a méhek jutnak eszébe, más rovarok is segítenek az összesen több, mint 300 000 zárvatermő szakszerű pollinációjában.

Tavaly 100 ezer forint veszteséget termelt hektáronként a szántóföldi növénytermesztés – mi várható idén?

2024. május 18. 08:10

2023-ban leestek az árak, a szántóföldi növénytermesztés hektáronként átlagosan 100 ezer forintos veszteséggel működött.

Egy jövőbeni, vízszegény Kárpát-medencébe kellene most vetőmagokat nemesíteni

2024. május 17. 08:10

A Kárpát-medencében a prognózisok szerint az átlaghőmérséklet 2050-re 1,5-2 fokkal, 2100-ra akár 3,5-4 fokkal is emelkedhet.

Mire jó a kókuszrost tégla?

2024. május 12. 14:10

A kókuszrost tégla az interneten terjedő videó szerint remek termesztőközeg, a hozzáértők szerint azonban ez csak részben igaz.

Gondban vannak a svájci növénytermesztők

2021. október 8. 05:04

A svájci mezőgazdasági termelés idén várhatóan 6,6%-kal csökken a rossz időjárási körülmények miatt.

Magyar innováció hozhat áttörést a paradicsomokat támadó egyik vírus ellen

2022. május 24. 17:42

A fertőtlenítési és tisztítási megoldásokat kínáló Ecowian Magyarország Kft., és a MATE biotechnológiai kutatóintézet kutatócsoportja megtalálta a megoldást a paradicsom- és paprika termesztését veszélyeztető, paradicsom barna termésráncosodás vírussal szemben.

„A kukorica gyomirtásban alacsony hektárköltség és maximális hatás egyszerre adott az IKR Kukorica Poszt Golddal”

2022. június 15. 05:36

A kukoricatermesztők egyetértenek abban, hogy sosem volt annyira lényeges a fajtákban kódolt maximális termésmennyiség elérése, mint most.