2021. november 28.
Ha már közeledik a karácsony rohamléptekben, akkor az itt az ideje nekiállni gasztroajándékokat készíteni. Mivel a legtöbb családban a legnagyobb nehézség az, hogy mit vegyünk a rokonoknak, akiknek mindenük megvan, így a limoncello vagy más alkoholos házi itóka szuper megoldás lesz.
2021. november 28.
A kertben nagyon sok házatlan csiga él, még most is aktívak, amiket találok. Vannak-e hatásos módszerek ellenük, elsősorban a vegyszermentesek érdekelnének?
2021. november 28.
Ha már az édességeket sorra vettük, akkor itt az ideje, hogy a nyáron megtermelt és leszárított fűszernövényeket is elkezdjük igazán használni. Erre valók a házi fűszerolajok, egyenesen a fűszerkertünkből.
2021. november 28.
A rózsa egy sokak által kedvelt, ezáltal számos kertben megtalálható dísznövényünk. Nemesítésükkel több ezer éve foglalkoznak már, mely napjainkban is folyamatos, így számtalan fajta áll rendelkezésre, melyek különböző formával és színnel gazdagítják a választékot.
2021. november 28.
Ha már előzőekben is gasztroajándék ötletet hoztam, akkor most egy más jellegűt hozok, de szintén az ehető kategóriából. A fűszersókat akár még gyerekkel közösen is elkészíthetjük, jó móka lesz számukra is.
2021. november 28.
A pezsgőműhelyben nem készülnek nagy tételek, sőt, nincs olyan palack, ami ne menne keresztül László kezén, amibe bele ne szagolt volna.
2021. november 27.
A hideg időben az olajos magok kiváló csemegék lehetnek, akár egyenesen a kertből. Akár diákcsemegét is készíthetünk házilag, ha kedvünk van hozzá.
2021. november 27.
Kun Anita sajtmesterrel a Csíz sajtműhely tulajdonosával a termékeikről, minőségbeli követelményekről, a nemzetközi versenyekről, sőt még az "ellopott" sajtról is beszélgettünk.
2021. november 27.
Gyökeres, konténerben nevelt fenyőt tervezek vásárolni karácsonyfának. Milyet érdemes keresnem? Életben fog maradni, ha a szobai léte után kiültetem?
2021. november 27.
Nem tagadom: igazi csokoládérajongó vagyok és voltak évek, hogy százszámra készítettem a csokibonbonokat karácsonyra a családnak, legyen az házi baunty vagy töltött konyakosmeggy. De mivel ez egy viszonylag lassú „üzem”, így már november elején neki kellett álljak ahhoz, hogy a természetes fogyás mellet jusson karácsonyra is mindenkinek.