2021. december 12.
Biztonságosabbá teszi a magas beltartalmi értékekkel rendelkező szentesi paprika értékesítését, hogy elnyerte a hungarikum címet.
2021. december 12.
Télen viszonylag kevés gyümölcs áll rendelkezésre, ami hazánkban termett, ezért nem véletlen, hogy a trópusi gyümölcsök ilyen gyorsan át tudták venni a piacvezető szerepet itthon a téli hónapokban. De ha megismerjük például a téli kedvelt almafajtákat, akkor hamar rájövünk, hogy nem is olyan egyhangú ez az időszak sem.
2021. december 11.
A szaktárca szerint amennyiben a gazdák nem használnak elegendő műtrágyát, akkor a jövő évi termés akár 30 százalékkal is visszaeshet.
2021. december 11.
A SAATEN-UNION területi képviselői és partnerei segítségével a fejlesztési kísérleteken túl az ország több pontján úgynevezett demó kísérletekben is részt vesz.
2021. december 10.
A Zártkerti program a térségfejlesztési, valamint kulturális célok mellett a vidéki emberek értékmegőrző, jövedelemteremtő képességének fokozását is támogatja.
2021. december 10.
Hotyek Zita szőlészként dolgozik, de a kádár mesterséget is elsajátította, és ha ideje engedi, részt vesz a családi műhely munkájában.
2021. december 9.
A Massey Ferguson, az AGCO világmárkája (NYSE:AGCO) örömmel jelenti be, hogy frissíti a tripla háromszöges ikonikus logójának a megjelenését, illetve vadonatúj márkaidentitást is bevezet 2022-ben ‘Born to Farm’ néven a cégalapítás 175. évfordulójának a méltó megünneplésére.
2021. december 9.
Mintegy ötven vendég részvételével rendezték meg december 3-án, pénteken a budapesti Hotel Anna épületében a Natur Agro Hungária Kft. által szervezett "Ki lesz a Kukoricagóré?" című kukorica termésverseny díjátadó rendezvényét.
2021. december 9.
Idén indult el a győri Széchenyi István Egyetem világon egyedülálló drónirányító és drónadatelemző szakirányú továbbképzése.
2021. december 8.
Etyek az elmúlt évtizedben a bornak és a pezsgőnek köszönhetően a hazai gasztroforradalom egyik ikonikus helyszínévé vált, persze ehhez kellettek azok a borászok is, akik egyértelműen a minőség pártjára álltak. Világosan látszik az is, hogy a csendes borok felől a buborékok felé fordul a borvidék; 2023-ig kell már csak arra várnunk, hogy eredetvédett „Etyeki pezsgőt” ihassunk, amely talán nagyon gyorsan olyan ismert és elismert kifejezés lesz, mint a Tokaji aszú. A gasztroforradalmárok között azonban nemcsak borászok vannak: sonkamester, csokoládé- és sajtkészítő is öregbíti már a település nevét, de van egy első hallásra igazi kakukktojás is közöttük. Ha jobban megismerjük kiderül, hogy mégis csak van köze a borhoz: a musthoz például sörlevet kever. Vagy a sörléhez mustot? Az Etyeki Sörmanufaktúra főzdevezető-tulajdonosával, Radányi Orsolyával beszélgettünk.