2021. március 17.
Nézzük meg, hogy a három legnagyobb területtel rendelkező zöldtrágya keverék komponens esetében hogyan alakultak a vetőmag-előállítással kapcsolatos adatok hazánkban.
2021. március 17.
A komlót (Humulus lupulus L.) az út mellett elhagyatott helyeken, árokpartokon is láthatunk, még akár a fővárosi környezetben is. A vasutak mentén telis-tele van komló növénnyel, vastag lombozattal futják be a rendelkezésre álló helyüket. De hogyan néz ez ki házikertben és vajon a házisörhöz megtermelhetjük a komlót?
2021. március 17.
Kis mennyiségben már található hazai hajtatott (fóliás, üvegházi) paradicsom az üzletekben, de nagyobb mennyiségben áprilistól várhatók a hazai primőr zöldségek.
2021. március 17.
A tavaszi gabonavetés nagy lendülettel kezdődött el Nyugat-Európában, különösen Franciaország és Németország legnagyobb termelőinél.
2021. március 16.
Nemcsak a cigánycsuk sínylette meg az elmúlt évtizedeket, hosszan lehetne sorolni a fajokat, amelyek állománya zuhanóban van a fenntarthatóság és az ökológiai szemlélet hiánya miatt.
2021. március 16.
2020 tavaszán próbaként vetettek el egy tábla szegélyén vadföldkeveréket Milus Zoltán 110 hektáros gazdaságában. A tapasztalatok alapján a nagyjából 10 növényfajból álló, néhány méter széles sáv kedvez az apróvad-állománynak, eközben pedig segít a nagyvad által okozott károk csökkentésében. A kérdés persze adott: hogy tényleg megéri-e beáldozni a táblák szélét erre a célra.
2021. március 16.
A dugványozás az egyik legpraktikusabb növényszaporítási mód a magvetés mellett. Viszonylag egyszerű is, így kezdő kertészek számára is hamar sikerélménnyel járhat. A dísznövények jó része dugványozással szaporítható, egyesek viszonylag gyorsan, mások lassabban hoznak gyökereket.
2021. március 16.
Frissen kikelt palántáim egy része elfeküdt. Mi okozhatja a problémát?
2021. március 16.
Repcetáblán tébláboló, fejüket vakargató gazdák? Az ország egyes részein mostanában nem is annyira ritka látvány, mint gondolnánk.
2021. március 16.
Milyen szolgáltatásokat, csomagokat ajánlanak a termelőknek? Lehet-e a precíziós gazdálkodást “félig” elkezdeni? Mivel tudnak segíteni a gazdálkodóknak az átállásban? Mekkora területméret esetén éri meg és milyen gazdálkodói színvonal szükséges ehhez?