Agrárhírek / Növénytermesztés

Jelentősen csökkenhet az árpa vetésterülete Franciaországban

2021. február 11.

 Franciaországban idén jelentősen, akár negyven százalékkal is visszaeshet a tavaszi árpa vetésterülete a tavalyi kivételesen magas szint után - közölte a francia mezőgazdasági minisztérium.

Házikert / Házikert

Párbeszéd egy versenyképes, de zöldebb mezőgazdaságért

2021. február 10.

A területalapú agrártámogatásokhoz szilárd zöld intézkedés- és előírásrendszert kell kialakítani.

Agrárhírek / Megújuló energia

Fakitermelés a laboratóriumban?

2021. február 10.

A sokszor felelőtlenül kivitelezett fakitermelés során fellépő, kedvezőtlen környezeti hatásokról számos tanulmány látott már napvilágot. Felmerül, hogy vajon van-e mód arra, hogy ezt, az ökológiai értelemben sokszor káros hatást gyakorló tevékenységet valamilyen módon átalakítsuk?

Szaktanácsadás

Lemosó permetezés: mikor és hogyan?

2021. február 10.

Almafáimon érdemes elvégeznem a tavaszi lemosó permetezést? Mi ellen hat? Mikor és mivel permetezzek?

Szaktanácsadás

Ehető már a tyúkhúr?

2021. február 10.

Találhatók-e már ehető gyomnövények a szabadban, melyek azok? Korai salátaként szeretném felhasználni.

Szaktanácsadás

Milyen fát ültessünk az utcánkba? - II. rész

2021. február 10.

Milyen fát ültessünk az utcánkba? Kérem szíves tanácsukat, helyesen szeretnénk választani!

Szaktanácsadás

Miért nem terem a futóbab?

2021. február 10.

A gyönyörű egészséges, burjánzó, virágokkal teli futóbabom nem kötött meg, a virágok lepotyogtak, tőből leváltak. Néhány ép virágot kettévágtam, és egy iciri-piciri fekete bogarat találtam a virág aljában! A lepotyogott virágokban nem voltak. Ez a kis bogár teheti tönkre a virágokat? Hogyan és mikor védekezzek ellenük?

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Csipkebogyóból is készülhet kiváló pálinka

2021. február 10.

Mi a különbség az olasz grappa és a törkölypálinka között? Mi történik, ha ugyanabból a kajszicefréből öt különböző főzőberendezéssel készítenek párlatokat? És vajon lehet készíteni párlatokat szárított csipkebogyóból is?

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Megváltoztatta a vírus a borturizmust - Kilép a pincéből az ágazat

2021. február 10.

A kirándulással, gasztronómiai élményekkel és programokkal egybekötött borkóstolók új, egyre terjedő koncepciót jelentenek a borturizmusban, amely így kinőhet a pinceesemények által dominált korszakából.

Szakcikkek / Ökológiai gazdálkodás

Példátlan támogatás az európai zöld megállapodás megvalósításáért

2021. február 10.

Eddig példátlan nagyságú összeget különített el az Európai Unió promóciós költségvetéséből annak érdekében, hogy segítse a „Green Deal Europe”, vagyis európai zöld megállapodás koncepciójának megvalósulását.