Szaktanácsadás

Mit tegyünk, hogy a retek ne legyen kukacos?

2023. március 26.

Megelőzhető, hogy a retek az idén ne legyen kukacos és lyukakkal teli?

Szaktanácsadás

Miért nem keltek ki a saját gyűjtésből származó paprikamagok?

2023. március 25.

Miért nem keltek ki a saját gyűjtésből származó paprikamagok? Én hibázhattam valamiben, vagy a magokkal lehetett a gond?

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Hazánk a legjelentősebb tormatermelő az Európai Unióban

2023. március 25.

Hazánkban 2022-ben közel 1194 hektár területen folyt tormatermelés, a betakarítási munkálatok októbertől egészen a következő ültetési szezon kezdetéig, azaz márciusig is eltartanak.

Házikert / Házikert

A csodálatos ginzeng, amit akár meg is termelhetünk!

2023. március 25.

Nézzük most meg azt, hogy vajon tudunk-e otthon mi is ginzenget nevelni!

Agrárhírek / Agrárhírek

Drónok szerepe a talajvédelemben

2023. március 25.

Megpróbáltam utánajárni, hogy van-e szerepük a drónoknak a 21. században a talaj védelmében, és ha igen, miben tudják segíteni akár a kutatásokat, a fejlesztéseket abban, hogy talajaink minősége kisebb mértékben csökkenjen.

Agrárhírek / Terményárak

Az orosz bizonytalanság és a kínai kereslet növelte az árakat

2023. március 25.

Európában mind a négy kiemelt agártermék, a malmi búza, a kukorica, a repce és a takarmánybúza kurzusa is pluszban zárt.

Házikert / Házikert

Termesszünk szedret!

2023. március 25.

Mit tehetünk, ha friss, megfizethető szedret akarunk enni? Nos, nekiállunk mi magunk megtermeszteni.

Házikert / Ház, táj blog

Mennyi virágföldre lesz szükség a virágtartóba?

2023. március 25.

Íme egy kis segítség azoknak, akik szeretnek tudatosan tervezni a virágföld vásárlásakor. A balkonládák és hagyományos virágtartók nyomában jártunk.

Szaktanácsadás

Milyen igényei vannak a lombleveles palántáknak?

2023. március 25.

Milyen igényei vannak a már lomblevelet hozott palántáknak? Várom válaszukat a kérdésemre!

Szakcikkek / Szőlő-Bor

Korábban termesztettek borszőlőfajtát, mint étkezési célút

2023. március 24.

A világ egyik legrangosabb tudományos folyóiratában, a Science magazinban közölt eredmények egészen új megvilágításba helyezik a szőlő kultúrevolúcióját.