AgroFIELD 4.0

AgroFIELD 4.0

Agrofórum Online

Konferencia, ahol találkozik a múlt, a jelen és a jövő, ahol egymásra talál a digitalizáció és az agronómia.

Konferencia, ahol találkozik a múlt, a jelen és a jövő, ahol egymásra talál a digitalizáció és az agronómia. Tájékozódhatsz a mezőgazdaság jövőbeni trendjeiről, azok agronómiai szükségleteiről, jelenlegi bizonytalanságairól és eredményeiről. Módszerek, megoldások, fejlesztések-kísérletek eredményei, gyakorlati tapasztalatok, nem csak “agrárcelebektől”. Minden ami most a jövőt jelenti, de kritikusan és reálisan. Helyspecifikus gazdálkodás, talajművelés, tápanyagutánpótlás, agronómia, a gyakorlat és a kutatás metszéspontjában. Találkozzunk 2018. február 6-án, a budaörsi Holiday Inn-ben. A rendezvényen gazdálkodók, egyetemi oktatók hazai és külföldi cégek vezető szakemberei osztják meg tapasztalataikat. Beszámolunk az AgroFIELD program eredményeiről és tapasztalatairól.

Program:

9:00 – 10:00 Regisztráció

Köszöntők :
Lajos Mihály (Agrofil-SZMI Kft. ügyvezetője, talajtani és növényvédelmi szakmérnök)
Papp Gergely (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai főigazgató helyettes) (felkérésalatt)
Dr. Gyuricza Csaba (Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója) (felkérés alatt)
Mátra Zoltán (Címzetes egyetemi docens, az Agrotrend csoport tulajdonosa)

Nyitóelőadások:

10:30–11:00
„Mit tartogat a digitális jövő? Van-e lehetőség felkészülni?”
Éry Gábor, Ericsson Magyarország vezérigazgatója

Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán végzett, majd ugyanott szerzett MBA diplomát. 1991 óta dolgozik az Ericssonnál, ahol mérnöki, projektmenedzsment és értékesítési területen is dolgozott itthon és Svédországban egyaránt. Emellett dolgozott a Közel-Keleten, az észak-afrikai országokban és Oroszországban is. 2013 júliusától az Ericsson Magyarország vezérigazgatója, ahol 2000 fős csapatot irányít, amelyből 1500 fő fejlesztő mérnökként dolgozik. 2017 novemberétől emellett a Közép-Európai régiót is vezeti.

11:00–11:30
„Szintetikus vagy etikus élelmiszerek? Mit hoz a jövő a termelők és a fogyasztók számára? ”
Kiss Ulrich SJ

Gazdasági tanulmányait a belgiumi Leuvenben, majd a franciaországi fontainebleau- beli INSEAD-ban végezte, filozófiát és teológiát Kanadában, Belgiumban és Olaszországban tanult. Marketing- és eladási igazgatóként dolgozott a L’Oréál-nál, majd Cartier-nél, később pedig a Robbe & Berking cégnél.

11:30–11:50
„Talajszkennelés talajtani alapjai”
Dr. Schmidt Rezső, egyetemi tanár

Az Agrártudományi Egyetem Keszthely Mezőgazdaságtudományi Karán végzett Magyaróváron, mint okleveles agrármérnök, talajerőgazdálkodási szakmérnök és egyetemi doktor. Jelenleg Mosonmagyaróváron a Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Szaktanácsadó és Továbbképző Intézetben egyetemi tanár.

11:50–12:10  Szünet

12:10–12:30
„ III. generációs talajszkennerek működési alapjai. Adatok feldolgozása, értelmezése”
Michael Pregesbauer (fejlesztési manager – Geoprospektors GmbH)

A Bécsi Műszaki Egyetemen távérzékelést és geofizikát tanult. A kutatásban és a közszférában eltöltött szakértői tevékenységét követően öt évig foglalkozott repülőkön alkalmazott távérzékelési rendszerekkel az Airborne Technologies osztrák távérzékelési cégnél. Ezzel egy időben foglalkozott a távérzékelési módszerek precíziós gazdálkodásban való alkalmazhatóságának kérdéseivel. Eközben vezető kutatóként geofizikai vizsgálatokat is végzett. 2013-ban kezdte el a Topsoil Mapper talajszkenner fejlesztését, majd 2014-ben, mint társtulajdonos alapította meg a Geoprospectors GmbH vállalatot.

12:30–12:50
„Változó mélységű talajművelés gyakorlata Európában”
David Whattoff (fejlesztési manager – SOYL)

A Lincolnshire College Agriculture & Horticulture hallgatójaként agrármérnökként végzett, majd a Cranfield University-n szerzett mesterfokozatot, ahol talajtömörödöttségi térképek készítésével foglalkozott szenzoros adatgyűjtésre és feldolgozásra alapozva. 1991-től a Joseph Whattoff & Sons mezőgazdasági vállalat vezetője, majd 2010-től a SOYL Precision Farming precíziós adatgyűjtéssel, döntéstámogatási rendszer- és termékfejlesztéssel foglalkozó cég fejlesztési vezetője. 2013-ban szabadalmaztatta az AutoDepth rendszert, amellyel változó mélységű talajművelés végezhető.

12:50–13:10
„ A precíziós gazdálkodás gyakorlata, buktatói és előnyei I. ”
Dr. Kukorelli Gábor, tangazdaság-vezető

Mosonmagyaróváron a Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi doktorált. Szakterülete a precíziós gazdálkodás, melyet családi gazdaság tagjaként magas szinten művel, jelenleg az Óvári Kar tangazdaságát vezeti, melyben gyakorolja és oktatja ezt a tudományterületet.

13:10 – 14:00 Ebéd

14:00–14:20
„ A precíziós gazdálkodás kísérleti eredményei Dalmandon ”
Majkut Árpád, Bonafarm precíziós gazdálkodási projektvezető

2013-ban környezetgazdálkodási agrármérnökként (Msc.) végzett a gödöllői Szent István Egyetem, Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karán. Mezőgazdasági tanulmányait a hollandiai Saxion University of Applied Sciences, School of Environmental Building and Planning intézetében egészítette ki további tervezési és térinformatikai tapasztalatokkal. Tanulmányai végeztével a Bonafarm Csoport 2 éves mezőgazdasági vezetőképző programjában vett rész. A program végeztével, mint precíziós gazdálkodási projektvezető felel a Dalmand Zrt. növénytermesztési kutatás-fejlesztési tevékenységéért.

14:20–14:40
„ A precíziós gazdálkodás gyakorlata, buktatói és előnyei II ”
Dr. Csiba Mátyás, családi gazdálkodó

Mosonmagyaróváron a Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Szaktanácsadó és Továbbképző Intézetben doktorált precíziós gazdálkodásból. Jelenleg családi gazdálkodásában (Vydrany, Szlovákia) felhasználói és kutatói szinten folytatja a precíziós gazdálkodást.

14:40–15:00
„ AgroFIELD precíziós gazdálkodási kísérletek I.”- ”
Boda Zoltán, tápanyag-gazdálkodási igazgató

2005-ben végzett a Nyugat Magyarországi Egyetem Mezőgazdasági- és Élelmiszertudományi Karán általános agrármérnökként, 2005 óta az Agrofil-SZMI Kft.-nél dolgozik. Három évig talajminta vételezéssel foglalkozott, 2008-tól a tápanyag gazdálkodási ágazatot irányítja. 2011 óta a tápanyag utánpótlási kísérletek vezetője

15:00–15:20
„ AgroFIELD precíziós gazdálkodási kísérletek II.”- ”
Katona András, AgroFIELD program vezető

2010-ben környezetgazdálkodási agrármérnökként BSc, majd 2013-ban agrármérnökként MSc fokozatot szerzett a gödöllői Szent István Egyetemen. Két év termelésben eltöltött idő után öt évig kijuttatástechnikai kérdésekkel foglalkozott. Második éve a precíziós gazdálkodás témakörében talajszkenneléssel és a változó mélységű talajművelés gyakorlati oldalával foglalkozik, több, mint egy éve az Agrofil Kft. munkatársaként.

15:20–15:30 Szünet

15:30-
Pódium beszélgetés:
Lajos Mihály, dr. Csiba Mátyás, dr. Kukorelli Gábor, Majkut Árpád, dr. Schmidt Rezső, Kiss Ulrich SJ

JELENTKEZÉS

Előregisztráció dec 31-ig : 20.000 Ft+áfa
Regisztráció 2018.01.01-től: 28.000 Ft+áfa

A regisztráció tartalmazza az előadáson való részvételt, a svédasztalos ebédet, a konferenciatérben az étel-ital fogyasztást, tartalmaz egy 2018-as éves előfizetést a Profi magazinra, valamint a konferencia csomagját.

A konferencián lehetőség nyílik a kapcsolatépítésre, résztvevők, előadók és szervezők között.

A regisztrációt 2018 január 10-ig lehetséges lemondani, akkor a befizetett összeg 80%-t fizeti vissza a szervező Agrárrendezvények Kft. A 2018 január 10-e utáni lemondások esetén a szervezőknek nem áll módjában a befizetések visszafizetése, tekintettel a szervezési költségek fixálására.

Bővebb információ és regisztráció ide kattintva érhető el.

Vince Napi Disznóságok

Vince Napi Disznóságok a Bodri Pincészetnél 2019. január 18-20. között (3 NAP/2 ÉJ). Töltsön egy hétvégét Szekszárdon, és kóstoljon bele egy igazi disznóvágás hangulatába!

Időpont

2019. január 18. – 20.

Helyszín

7100 Szekszárd, Faluhely dűlő
Bodri Pincészet

AGROmashEXPO és Agrárgépshow 2019

A magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvénye az AGROmashEXPO, AgrárgépShow, mely bemutatja az újdonságokat és a legújabb trendeket a gazdálkodóknak.

Időpont

2019. január 23. – 26.

Helyszín

1101 Budapest, Albertirsai út 10. (Expo tér 1.)
HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont

Disznótoros Gasztro hétvége Tokajban

Töltsön egy fantasztikus hétvégét Tokajban a Hotel Kelepben 2019. január 25-27. között, ahol borvacsorával, disznótoros programmal, bormúzeumi belépőkkel és korlátlan wellness sziget használattal várják a pihenni vágyókat.

Időpont

2019. január 25. – 27.

Helyszín

3910 Tokaj, Bodrogkeresztúri út 44.
Hotel Kelep

KARINTIA SZÓJA ROADSHOW - Orosháza

A Karintia Kft., az FMC-Agro Hungary Kft., a Timac Agro Hungária Kft. és a HORSCH Maschinen GmbH szeretettel meghívja Önt a 2019. január 30-án Orosházán rendezendő „KARINTIA SZÓJA ROADSHOW” rendezvényre.

Időpont

2019. január 30. (09:00)

Helyszín

5900 Orosháza, Gyopárosi út 3.
Alföld Gyöngye Hotel Konferenciaközpont