Meghívó
Országos Tritikále Nap
Fókuszban: a tritikále humán célú hasznosítása
2015. május 27. szerda
Szent István Egyetem Tessedik Campus, Szarvas, Tessedik terem (Szarvas, Szabadság út 1-3)
A rendezvény szervezői: Gabonakutató Nonprofit Kft. Szeged, Mezőmag Kft. Szarvas, Kruppa-Mag Kft. Kisvárda
Közreműködők: Hungaro Durumrozs Kft. Kisvárda, Diabet Trade Kft. Szeged
Program: Levezető elnök: Dr. Futó Zoltán dékán helyettes SZIE, Tessedik Campus, Szarvas
10.00 Regisztráció (pékipari termékkóstoló, kávé, ásványvíz)
10.30 Köszöntő – Dr. Bíró Tibor dékán, SZIE Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar
10.35 A Mezőmag Kft. tevékenysége – Gazsó János ügyvezető, Szarvas
10.50 A tritikálé sütőipari felhasználásának lehetőségei – Septe József elnök, Magyar Pékszövetség, Budapest
11.05 Új növényfaj, új kihívásokkal, új válaszokkal – Dr. Bóna Lajos vez. nemesítő, Gabonakutató Kft., Szeged
11.20 Szögedi rozsbuza: nagy lehetőség a modern élelmiszeriparban – Ács Péterné dr. Laborvezető, Gabonakutató
Kft., Szeged
11.35 Kávészünet és pékipari termékkóstoló
11.50 Az első étkezési tritikálé fajta a Hungaro durumrozs – Dr. Kruppa József ügyvezető, Kruppa-Mag Kft.
12.05 Hungaro durumrozs élelmiszerek a táplálkozásban – Tóthné Sík Ilona minőségügyi vezető, Hungaro
Durumrozs Kft.
12.20 Dietikus rostok, ásványi elemek kitűnő forrása – Pauk Jánosné ügyvezető, Diabet Trade Kft., Szeged
12.35 Felkért hozzászólók (CDG Kft., Lamepé Kft., Szegedi Sütödék Kft., Vela Kft., Biofarm Kft., Gyula), kérdések,
hozzászólások
13.15 Utazás a fajtabemutató helyszínére (saját gépkocsikkal)
13.30 Fajta- és termesztési bemutató (Bóna L., Kruppa J.- Szarvas, Orosházi út mellett a Mezőmag Kft. tábláján)
14.15 Ebéd (Régimódi étterem, Szarvas, Orosházi út mellett)
A május 22-ig regisztrált vendégek számára ebédet térítésmentesen biztosítunk, ezért részvételi szándékát kérjük,
szíveskedjen jelezni az alábbi e-mail címre:
szandra.purgel@gabonakutato.hu
Tisztelettel várjuk rendezvényünkre!